Hobit jde do Bitvy pěti armád. Kdo u Jacksona přežije?

Drak Šmak v celé své kráse se projeví až v závěrečném dílu filmové trilogie Hobit. Podívejte se na další záběry a videa.
Podívejte se na fanouškovský trailer na celou filmovou trilogii Hobit.
Hobit: Bitva pěti armád.
Hobit: Bitva pěti armád.
Hobit: Bitva pěti armád.
Foto: Warner Bros.
Kultura Kultura
Aktualizováno 9. 12. 2014 12:22
Podívejte se na trailer a nové fotografie z posledního dílu filmového zpracování knihy J. R. R. Tolkiena a připomeňte si předchozí díly.

Fotogalerie - Podívejte se na nejnovější fotografie a video z filmu Hobit: Bitva pěti armád a připomeňte si předchozí dva díly - Hobit: Šmakova dračí poušť a Hobit: Neočekávaná cesta.

“Vždycky je skvělé, když můžete nechat zabít pár hlavních postav,” řekl režisér Peter Jackson na kalifornském setkání geeků Comic-Con, kde měl premiéru první trailer posledního Hobita.

Závěrečný díl trilogie režiséra Petera Jacksona Hobit s podtitulem Bitva pěti armád popisuje konec výpravy Bilba Pytlíka, Thorina Pavézy a družiny trpaslíků k hoře Erebor okupované drakem Šmakem. Vývoj dramatických událostí postaví Elfy, trpaslíky a lidi před volbu, zda se sjednotí, či budou zničeni.

Efektní podívaná nabízí další dobrodružství hobita Bilbo Pytlíka (Martin Freeman) na jeho společné pouti s čarodějem Gandalfem (Ian McKellen) a třinácti trpaslíky vedenými Thorinem Pavézou (Richard Armitage). Přináší mnoho postav i atmosféru Středozemě známou z kultovní trilogie Pán prstenů. Opět se objevuje elfí bojovnice Tauriel (Evangeline Lilly), která v knižní předloze není. Draka Šmaka namluvil Benedict Cumberbatch.

Třetí díl začíná zničením Jezerního města drakem Šmakem. Thorinova posedlost hromaděním znovu nabytého zlatého pokladu, kterému i přes Bilbovu snahu obětuje přátelství i čest, dožene hobita k zoufalému a nebezpečnému rozhodnutí. Ale ještě větší nebezpečí je čeká. Sauron, o jehož krocích nikdo kromě čaroděje Gandalfa nic netuší, tajně vyslal obrovskou armádu skřetů, aby zaútočila na Osamělou horu.

"Bilbo je obyčejný člověk v neobyčejném příběhu. A to je podle mne to pravé hrdinství, to je příběh, který se mi líbí," uvedl představitel hlavní role Martin Freeman.

Pro Jacksona tímto filmem skončila mnohaletá práce na zfilmování dobrodružné knihy britského spisovatele J. R. R. Tolkiena, která česky vyšla pod titulem Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky. Její příběh je úvodem k rozsáhlé a jazykově i myšlenkově propracovanější trilogii Pán prstenů, která vyšla knižně v 50. letech.

První díl adaptace bestselleru J. R. R. Tolkiena měl v českých kinech premiéru 13. prosince 2012, druhý 12. prosince 2013, třetí přijde do českých kin 11. prosince 2014.

 

Právě se děje

Další zprávy