VIDEO Hobit míří do finále. Bitva pěti armád je dlouhá a zlá

jla
Aktualizováno 7. 11. 2014 16:57
Podívejte se na finální trailer k závěrečnému dílu hobitovské trilogie Hobit: Bitva pěti armád.
Hobit dospěje k závěru. V českých kinech od 11. prosince.
Hobit dospěje k závěru. V českých kinech od 11. prosince. | Foto: Warner Bros.

Los Angeles - Peter Jackson dokončil finální trailer k poslednímu dílu hobitovské trilogie. Hobit: Bitva pěti armád se zcela nepokrytě podobá závěrečnému dílu Pána prstenů, fanoušci si tedy přijdou na své. Mohl by to ale pro ně být i hořký konec, je to pravděpodobně poslední spojení díla spisovatele J. R. R. Tolkiena a režiséra Peter Jacksona.

Podívejte se na finální trailer k závěrečnému dílu trilogie Hobit, Bitva pěti armád.
Podívejte se na finální trailer k závěrečnému dílu trilogie Hobit, Bitva pěti armád.

Trailer slibuje velkolepý film plný akce, válčení, emocí, smrti, bolesti a speciálních efektů, a to rovnou takovou porci, jakou do konce roku v kinech jen tak nezažijete. Závěrečná bitva by totiž podle Jacksona měla trvat pětačtyřicet minut.

Na letní kalifornské akci Comic-Con se režisér Peter Jackson, který stojí za všemi šesti filmy ze Středozemě, nechal slyšet, že v posledním díle Hobita nechá zabít hned několik postav. "Tím, že zabijete pár hlavních postav, dostáváte prostor pro silné a emocionální okamžiky," řekl Jackson.

Pozvánka na světovou premiéru posledního dílu Hobita
Pozvánka na světovou premiéru posledního dílu Hobita

Podobnost s posledním dílem Pána prstenů potvrzuje Bitva pěti armád nejen značně čitelnou zápletkou, ale i hereckým obsazením, do kterého se k vůli režiséra vrátil Orlando Bloom, představitel elfa Legolase.

Bitva pěti armád má světovou premiéru 1. prosince v Londýně. Do českých kin se poslední hobitovský velkofilm dostane 11. prosince, a to v klasickém 2D, 3D i ve vysokém rozlišení HFR, které nabízí dvakrát tak rychlé snímkování, tedy projekci s 48 snímky za vteřinu oproti běžným 28 snímkům.

 

Právě se děje

Další zprávy