Třetí Hobit našel smysl. Jde do Bitvy pěti armád

Kultura Kultura
Aktualizováno 25. 4. 2014 8:43
Peteru Jacksonovi prý pro třetí pokračování dobrodružství Bilba Pytlíka nejlépe sedí název Bitva pěti armád. Filmové studio New Line Cinema si nechalo zaregistrovat i název The Hobbit: Into the Fire.
Bilbo Pytlík (Martin Freeman).
Bilbo Pytlík (Martin Freeman). | Foto: Warner Bros

Praha - Poslední díl trilogie Hobit vstoupí letos v zimě do kin pod novým názvem. Zatím se měl jmenovat v angličtině Hobbit: There and Back Again a česky Hobit: Tam a zase zpátky, nyní se prý režisér Peter Jackson rozhodl, že větší smysl dává podtitul Bitva pěti armád (Hobbit: The Battle of the Five Armies).

O bitvu samozřejmě ve finále trilogie půjde nejvíc a název je poněkud akčnější než Tam a zase zpátky, kterýžto titul se zase dá zřejmě dobře využít při vydání celé sady DVD. Na to si ale budeme muset ještě počkat.

Jackson každopádně ve čtvrtek v noci na Facebooku oznámil změnu, kterou potvrdilo i studio Warner Bros.

“Nechali jsme si čas do chvíle, než budeme mít hotový pracovní sestřih. Když jsme si jej minulý týden promítli, došlo nám, že se změně názvu nevyhneme,” napsal Jackson.

Změně předcházely týdenní spekulace. Společnost New Line Cinema si totiž nechala podle oficiální fanouškovské stránky TheOneRing.net zaregistrovat název The Hobbit: Into the Fire, čímž rozpoutala rozsáhlou diskusi.

Původně, když se ještě uvažovalo jen o dvoudílném Hobitovi, měla nést podtitul Tam a zase zpátky druhá část, vývojem však jméno citující název ságy J. R. R. Tolkiena přešlo na závěrečný třetí díl a druhý se jmenuje Šmakova dračí poušť.

“Tam a zase zpátky by byl vhodný název pro druhý díl. Pro třetí už ale nedává smysl, vždyť Bilbo 'tam' už dávno byl ve druhém filmu,” míní režisér.

Nový titul ovšem naznačuje spíš marketingovou snahu upozornit na film dlouho před premiérou než tvůrčí záměr režiséra Petera Jacksona.

Už jen proto, že řada fanoušků je zklamaná prvními dvěma díly, je na čase probudit jejich vášně.

Poplach v "hobitím táboře" způsobil zřejmě i fakt, že druhý díl na rozdíl od prvního nepokořil hranici miliardy dolarů, kterou první díl zdolal.

Závěr cesty hobita Bilba Pytlíka a trpaslíků toužících po znovuovládnutí svého království, se dostane do českých kin 11. prosince 2014.

 

Právě se děje

Další zprávy