Po Vinnetouovi dorazí na Trutnoff Frodo Pytlík. Jako DJ

ČTK Kultura ČTK, Kultura
9. 6. 2014 12:48
Hollywoodský herec Elijah Wood letos přijede do Trutnova s projektem Wooden Wisdom & DJ Fitz.
Elijah Wood proslul jako Frodo z Pána prstenů.
Elijah Wood proslul jako Frodo z Pána prstenů. | Foto: Warner Bros.

Praha - Letošní hudební festival Trutnoff pozdraví a zahájí americký herec Elijah Wood, mimo jiné představitel Froda z Pána prstenů a Hobita.

Wood přijede s projektem Wooden Wisdom & DJ Fitz. Zařadí se tak mezi hlavní nehudební hosty festivalu, kterými v minulosti byli představitel filmového Vinnetoua Pierre Brice nebo bývalý prezident Václav Havel.

Podívejte se na ukázku djského setu Elijaha Wooda aka Wooden Wisdom.
Podívejte se na ukázku djského setu Elijaha Wooda aka Wooden Wisdom.

"Po loňské návštěvě náčelníka Apačů uvítáme představitele hobitů ze Společenstva prstenu. Frodo celý festival nejprve při kmenovém obřadu pozdraví, slavnostně uvede a zahájí. Poté se odebere do Undergroundového stanu Ivana M. Jirouse, kde nebude stříhat ušima, ale míchat své desky," uvedl zakladatel festivalu Martin Věchet.

Foto: Aktuálně.cz

Zakladatel trutnovského festivalu přezdívaného Český Woodstock připomněl, že kniha Pán prstenů anglického autora J. R. R. Tolkiena se v 80. letech šířila v samizdatu a oficiálně v Československu nemohla vyjít. "Mordor strašil i komunisty. Nyní přijede do podhorského ležení jeden z jejích hlavních filmových představitelů," podotkl.

Trutnoff se letos uskuteční od 14. do 17. srpna. Mezi hlavní hudební hvězdy patří "pramáti punku" Patti Smith, legenda pouštního blues Tinariwen či anarcho-úderka Ska-P ze Španělska.

 

Právě se děje

Další zprávy