reklama

recepty z hub

"Tu znám, ta je jedlá!" Tahle rada z aplikace může vést z lesa rovnou na pohotovost

"Tu znám, ta je jedlá!" Tahle rada z aplikace může vést z lesa rovnou na pohotovost
Prohlédnout si 9 fotografií
Smrtelně jedovatá muchomůrka jízlivá (Amanita virosa).
Pečárka zápašná (Agaricus xantodermus). Jedovatá, patrné rychlé žloutnutí na bázi třeně po poranění. Páchne po fenolu, připomíná nemocniční odér dezinfekce.
Pátrala po zdroji intenzivního zápachu na zahradě. Nález jak z Vetřelce ji překvapil

Pátrala po zdroji intenzivního zápachu na zahradě. Nález jak z Vetřelce ji překvapil

Jedna z nejexotičtějších hub Evropy, květnatec Archerů, byla nalezena v Česku. Fotky z Vysočiny a Jizerek ukazují netradiční krásu smrdutého krasavce.
Prostě kulajda. Buď ji nenávidíte, nebo milujete. Jak ji připravuje známý kuchař?

Prostě kulajda. Buď ji nenávidíte, nebo milujete. Jak ji připravuje známý kuchař?

Kulajdu odlišuje od jiných polévek kopr - bylinka, která rozděluje národ. Kde vznikl její název a jak ji vaří slavný český kuchař?

Smaženice na šalotce, tatarák z lišek. Tak vaří z hub čeští šéfkuchaři

Smaženice na šalotce, tatarák z lišek. Tak vaří z hub čeští šéfkuchaři
Prohlédnout si 15 fotografií
"Lesní houby jsou super. Nejraději mám hřiby a ryzce, ze kterých se dá připravit skvělé ragú. Co třeba takové domácí ravioli plněné sýrem ricotta s restovanými hříbky," říká Jiří Štift z restaurace Essensia v pražském Mandarin Hotel Oriental. Těstoviny doporučuje domácí.
Příprava domácího nudlového těsta bývala dřív samozřejmostí v každé domácnosti a především na venkově. Zatímco u nás se používá spíš hrubá nebo polohrubá mouka a připravují se zejména nudle různých rozměrů, italská kuchyně používá na čerstvé vaječné těstoviny hladkou mouku. Tvarů těstovin jsou doslova stovky (včetně názvů). Ravioli jsou plněné těstoviny a druhů jejich náplní je nekonečné množství. Jednou z nich je podle Štifta například i výtečná houbová doplněná tvarohovým sýrem ricotta. (ilustrační foto)
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama
Zprávy
  • Domácí
  • Zahraničí
  • Ekonomika
  • Datavize
  • Auto
Názory
  • Komentáře
  • Podcasty
  • Na Dotek
  • Podivné zločiny
  • Co z tebe bude?!
Sport
  • Fotbal
  • Hokej
  • Tenis
  • Motorismus
  • Biatlon
  • Ostatní sporty
Spotlight
  • Video
  • Den v 60 sekundách
  • Historky z placu
  • Zpátečka
  • Politické bizáry
  • My, kdysi
Kultura
  • Film a televize
  • Hudba
  • Klasická hudba
  • Literatura
  • Divadlo
  • Umění
Lifestyle
  • Magazín
  • Žena
  • Bydlení
  • Cestování
  • Foto
  • Kvízy
Speciály
  • Chytré Česko
  • My a deziformace
  • Vize město
  • Porodnictví
  • Změna směru
  • BeNative
Tiráž  |  Napište nám  |  RSS  |  Hlavní zprávy do e-mailu

Centrum.cz  |  Atlas.cz 1999 – 2025 © Economia, a.s.  |  O nás  |  Všechny služby  |  Volná místa

Inzerce  |  Služby firmám  |  Všeobecné podmínky  |  Cookies  |  Nastavení soukromí  |  Ochrana osobních údajů  |  Zpracování osobních údajů  |  AV služby a přístupnost  |  Nápověda

Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků, je bez souhlasu Economia, a.s. zapovězeno.
Bez souhlasu Economia, a.s. je zapovězeno též rozmnožování obsahu pro účely automatizované analýzy textů nebo dat podle ustanovení § 39c autorského zákona.