Gastro trendy 2025: lokální suroviny, umělá inteligence a méně masa

Šárka Nádeníčková Šárka Nádeníčková
19. 2. 2025 14:45
Jestli nějaká oblast umí skvěle reagovat na změny ve společnosti, pak je to rozhodně gastronomie. Jaké trendy budou definovat rok 2025? A proč na nich bude mít velký podíl generace Z?

Gastronomie letos slibuje řadu inovací a přístupů, které přinesou nové kulinářské zážitky. České i světové kuchyni bude udávat tón umělá inteligence i nové suroviny.

"Výhodou microgreens je to, že můžete vypěstovat téměř cokoli, záleží, co vám chutná," dodává Lamplot.
"Výhodou microgreens je to, že můžete vypěstovat téměř cokoli, záleží, co vám chutná," dodává Lamplot. | Foto: Leaf Learn

Mikrobylinky

Najdete je na menu michelinských restaurací i kreativních českých podniků. Mikrobylinky označují mnozí šéfkuchaři za superpotravinu. Pyšní se výraznou chutí, pořádnou dávkou vitaminů a minerálů, a navíc také vizuální atraktivitou, díky které dobývají světovou gastro scénu.

 
Mohlo by vás zajímat

Právě se děje

Další zprávy