Po pádu z balkonu zemřel Liam Payne ze skupiny One Direction, bylo mu 31 let

ČTK Kultura Reuters ČTK, Kultura, Reuters
před 2 hodinami
U hotelu v argentinské metropoli Buenos Aires byl tuto středu nalezen mrtvý Liam Payne, jeden z pěti zpěváků někdejší chlapecké skupiny One Direction. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na místní média. Jedenatřicetiletý hudebník zemřel po pádu z balkonu ve třetím podlaží.
Liam Payne (na fotografii z roku 2016) otevřeně mluvil o tom, jak bojuje se závislostí.
Liam Payne (na fotografii z roku 2016) otevřeně mluvil o tom, jak bojuje se závislostí. | Foto: Reuters

Policie a zdravotníci vyjeli k hotelu v bohaté čtvrti Palermo na základě tísňového volání kvůli údajně "agresivnímu muži, který by mohl být pod vlivem drog a alkoholu".

Zdravotníci po příjezdu potvrdili, že zpěvák už je po smrti. Nalezli jej ve vnitřním dvoře hotelu Casa Sur. Šéf zdravotníků Alberto Crescenti odmítl sdělit podrobnosti. "Jeho zranění byla neslučitelná se životem," uvedl pouze. Zda Liam Payne z balkonu skočil, nebo nešťastně vypadl, zatím policie neví. Podle Crescentiho úřady vyšetřují okolnosti úmrtí a provádějí pitvu.

Mluvčí ministerstva bezpečnosti argentinské metropole Pablo Policicchio ale sdělil agentuře AP, že Payne "se vrhl z balkonu svého hotelového pokoje".

Podle deníku Guardian se před budovou hned začali srocovat lidé. "Tiše stojí, jako by tomu nechtěli věřit, šokovaní, mnozí v slzách, zatímco se vzájemně utěšují. Někteří zírají na hotel, který má zatažené závěsy v oknech," popisuje Guardian.

Rodák z anglického Wolverhamptonu tvořil s Harrym Stylesem, Zaynem Malikem, Niallem Horanem a Louisem Tomlinsonem celosvětově populární skupinu One Direction. Tu složil producent Simon Cowell z účastníků britské soutěže X Factor. První singl vydali v září 2011 a okamžitě vystřelili ke slávě.

Liam Payne letos v březnu vydal nový singl.
Liam Payne letos v březnu vydal nový singl. | Foto: ČTK / AP

Díky hitům jako What Makes You Beautiful, Night Changes nebo Story of My Life prodali přes 70 milionů nahrávek a podle deníku New York Times se zařadili mezi komerčně nejúspěšnější boybandy všech dob.

V roce 2016 se rozpadli a jednotliví členové odstartovali sólové kariéry. Payne tu svou zahájil rok nato singlem Strip That Down, který se hned umístil v žebříčku Billboard.

V roce 2019 následovalo plnohodnotné album nazvané LP1. Vloni hudebník řekl, že pracuje na pokračování. Letos v březnu vydal singl Teardrops.

Liam Payne v Buenos Aires začátkem října navštívil koncert Nialla Horana, svého bývalého spoluhráče. Natočili ho při tom fanoušci.

Podle agentury Reuters hudebník otevřeně mluvil o boji se závislostí. Už roku 2019 přiznal Guardianu, že má psychické problémy a chodí na terapii. Na vrcholu slávy s One Direction podle svých slov začal pít a brát drogy, aby nápor ustál.

Vloni Payne oznámil, že je už střízlivý. "Nenapil jsem se déle než 100 dnů. Cítím se skvěle," řekl ve videu zveřejněném na YouTube. Alkohol mu prý způsoboval vážné problémy. "Stával se ze mě někdo jiný. Už jsem se nepoznával. A vy jste mě asi taky nepoznávali," připustil.

Liam Payne měl sedmiletého syna s bývalou přítelkyní, hudebnicí Cheryl Cole, která byla členkou dívčí skupiny Girls Aloud.

Video: Liam Payne a jeho poslední singl Teardrops

Singl Teardrops vydal Liam Payne letos v březnu. Vzápětí zveřejnil také jeho akustickou verzi. | Video: Capitol Records
 

Právě se děje

Další zprávy