Tata Bojs se chystají na turné s Futuretrem, jednou z nejlepších českých desek nultých let

Hana Slívová Hana Slívová
30. 6. 2017 14:21
U2 jsou na turné s třicetiletou deskou The Joshua Tree, pražští Tata Bojs se chystají na podzim na miniturné se sedmnáct let starým albem Futuretro. Vyšlo v roce 2000 a díky kombinaci poprockových melodií s elektronikou patří mezi nejlepší tuzemské nahrávky té doby.
Tata Bojs a jejich Lasičky z desky Futuretro.

Skupina Tata Bojs z pražské Hanspaulky oznámila, že s "dvouletým zpožděním" vydává k 15. narozeninám alba Futuretro jeho vinylovou verzi. Zároveň se rozhodla pro koncertní oživení nahrávky na miniturné čítající sedm koncertů.

Na kytaru a klávesy bude s Tata Bojs hrát tehdejší člen Marek Doubrava a s kapelou si zazpívá i dívčí hlas písně Maličká, Klára Nemravová. Jako host večery zahájí Doubravova folkpopová skupina Hm…

"Na koncertech bychom rádi co nejvěrněji přehráli celé Futuretro. Tudíž volba kapely Hm… coby speciálního hosta celého turné není náhodná. Kromě Marka Doubravy, který s námi odehraje komplet Futuretro, se její členové Filip Nebřenský a Viktor Ekrt objeví jako další hosté a zahrají své party pro flétnu a housle, které nám tenkrát, na přelomu tisíciletí, nahráli ve studiu," říká baskytarista Tata Bojs Mardoša. "Samozřejmě bude hrát i celá současná sestava Tata Bojs. Naše nové kamarády nehodíme do smetí!"

Album desetiletí

Album, které je svým zvukem i kombinací elektronické a poprockové hudby zásadním počinem nejen pro Tata Bojs, ale také pro domácí hudební scénu jako takovou, dostalo kapelu v době svého vydání v roce 2000 na titulní strany všech hudebních časopisů, vyneslo jí první dvě nominace v Cenách Akademie populární hudby a kromě řady dalších ocenění také titul Album desetiletí v anketě MF Dnes.

Zastávky turné

  • 16. 11. Jablonec n. Nisou
  • 18. 11. Ostrava
  • 25. 11. Plzeň
  • 26. 11. Brno
  • 29. 11. Praha (Palác Akropolis)
  • 6. 12. Praha (Roxy)
  • 14. 12. Praha (Divadlo Archa) 

Pražské kluby mají souvislost s historií kapely. "Vybrali jsme místa, kde jsme hráli snad nejčastěji a kde se cítíme dobře. Fanoušci si tak mohou sami vybrat, kde nás budou chtít vidět. Celé mini Futuretro tour zakončíme v Divadle Archa, kde se album v roce 2000 křtilo," vysvětluje Milan Cais.

 

Právě se děje

Další zprávy