Nové "porno pro mamky", Star Wars a Rammstein v Praze. Podívejte se, jaký bude rok 2017 v kultuře

Kultura Kultura
2. 1. 2017 15:59
V roce 2017 do kin přijdou pokračování Star Wars, Vetřelce, Pirátů z Karibiku či Blade Runnera. Režisér Danny Boyle naváže na svůj slavný Trainspotting, detektiva Harryho Holea z románů Joa Nesboho ztvární Michael Fassbender. A do Česka přijedou koncertovat Sting, Robbie Williams nebo Rammstein. Podívejte se na přehled nejzajímavějších filmů a koncertů, které nás tento rok čekají dle výběru kolegů z Hospodářských novin.
Foto: archiv distributora

Temná věž (horory)

Režie: Nikolaj Arcel, česká premiéra 27. července

Autor hororových knih Stephen King začal osmidílnou ságu o Temné věži vydávat v 70. letech. O její adaptaci se uvažovalo už v minulém desetiletí, kdy byl v projektu angažován režisér J. J. Abrams, později měl Temnou věž natočit Ron Howard.

Nakonec se filmu oscilujícího mezi sci-fi, westernem a hororem ujal Dán Nikolaj Arcel, jehož čtyři roky starý snímek Královská aféra byl nominován na Oscara. Hlavní role ztvární Matthew McConaughey a Idris Elba. Podle serveru Entertainment Weekly na Temnou věž přímo naváže televizní seriál chystaný na rok 2018. Film má rozpočet okolo 60 milionů dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy