40 nejočekávanějších filmů roku 2024: Gladiátor 2, nový Pán prstenů či druhý Joker

Kultura Kultura
Aktualizováno 6. 1. 2024 18:12
Po roce poznamenaném stávkou scenáristů i herců vsadí Hollywood na jistotu. Nejen server Variety.com v těchto dnech zveřejnil seznam nejočekávanějších filmů roku 2024. Do kin přijdou pokračování sci-fi Duna, historického Gladiátora či komiksového Jokera, další příběhy ze světa Pána prstenů, Vetřelce a Šíleného Maxe nebo v případě českých biografů novinky režisérů Jiřího Mádla a Ivana Zachariáše.
Russell Crowe v Gladiátorovi z roku 2000.
Russell Crowe v Gladiátorovi z roku 2000. | Foto: Entertainment Pictures / Profimedia.cz

Gladiátor 2

Režie: Ridley Scott, česká premiéra 21. listopadu

Když herec Russell Crowe vloni přijel na karlovarský festival, byla to nejčastější věc, na kterou se ho lidé ptali. "Za to, kolik musím o Gladiátorovi 2 zodpovídat otázek, přestože v něm nehraji, by mně normálně měli platit," řekl. Přesto několikrát zavzpomínal na spolupráci s režisérem Ridleym Scottem na oscarovém filmu z roku 2000.

V chystaném druhém dílu Gladiátor už Crowe neúčinkuje. Na Maltě ale viděl repliku římského Kolosea, kterou tam Scott opět postavil. Šestaosmdesátiletý filmař po loňském Napoleonovi natočil další očekávaný velkorozpočtový titul. Odehrávat by se měl 20 let po událostech z původního Gladiátora. Hlavní role ztvární Paul Mescal, Denzel Washington a Pedro Pascal. "Tohle by mohl být kasovní trhák s ambicí vyrovnat se prvnímu dílu," věří web Indiewire.com.

 

Právě se děje

Další zprávy