40 nejočekávanějších filmů roku 2024: Gladiátor 2, nový Pán prstenů či druhý Joker

Kultura Kultura
Aktualizováno 6. 1. 2024 18:12
Po roce poznamenaném stávkou scenáristů i herců vsadí Hollywood na jistotu. Nejen server Variety.com v těchto dnech zveřejnil seznam nejočekávanějších filmů roku 2024. Do kin přijdou pokračování sci-fi Duna, historického Gladiátora či komiksového Jokera, další příběhy ze světa Pána prstenů, Vetřelce a Šíleného Maxe nebo v případě českých biografů novinky režisérů Jiřího Mádla a Ivana Zachariáše.
Ilustrace z pohádky Dlouhý, Široký a Bystrozraký od Věnceslava Černého ze začátku 20. století.
Ilustrace z pohádky Dlouhý, Široký a Bystrozraký od Věnceslava Černého ze začátku 20. století. | Foto: Wikimedia Commons - Národní knihovna (CC BY-SA 2.0)

Dlouhý, Široký a Bystrozraký

Premiéra 28. listopadu

České diváky letos čeká nejen animovaná Pyšná princezna, ale možná také nové zpracování pohádky Karla Jaromíra Erbena o Dlouhém, Širokém a Bystrozrakém. Původně ji chystal režisér Jiří Strach, který chtěl do role Dlouhého obsadit Bolka Polívku, pro postavu Bystrozrakého se mu líbil Ivan Trojan a se Širokým myslel na Jiřinu Bohdalovou. Podle filmové společnosti Luxor ale nakonec Dlouhého, Širokého a Bystrozrakého podle scénáře Marka Epsteina zfilmuje jiný režisér. Bližší podrobnosti zatím nejsou k dispozici.

 

Právě se děje

Další zprávy