40 nejočekávanějších filmů roku 2024: Gladiátor 2, nový Pán prstenů či druhý Joker

Kultura Kultura
Aktualizováno 6. 1. 2024 18:12
Po roce poznamenaném stávkou scenáristů i herců vsadí Hollywood na jistotu. Nejen server Variety.com v těchto dnech zveřejnil seznam nejočekávanějších filmů roku 2024. Do kin přijdou pokračování sci-fi Duna, historického Gladiátora či komiksového Jokera, další příběhy ze světa Pána prstenů, Vetřelce a Šíleného Maxe nebo v případě českých biografů novinky režisérů Jiřího Mádla a Ivana Zachariáše.
Jason Schwartzman při natáčení filmu Megalopolis.
Jason Schwartzman při natáčení filmu Megalopolis. | Foto: Profimedia.cz

Megalopolis

Scénář a režie: Francis Ford Coppola

Francis Ford Coppola, čtyřiaosmdesátiletý režisér klasických děl světové kinematografie Apokalypsa nebo Kmotr, se koncem roku pokusí o ještě jeden návrat na výsluní. Na epickém sci-fi nazvaném Megalopolis, které se odehrává ve futuristické verzi New Yorku a zároveň volně odkazuje k Římské říši, začal pracovat zkraje 80. let minulého století. Tehdy na něj ale nesehnal dost peněz.

Druhý pokus následoval okolo přelomu tisíciletí, kdy už dokonce vznikly první záběry, po teroristických útocích z 11. září 2001 ale Coppola projekt pozastavil. Do třetice všeho dobrého to zkusí nyní, kdy film financuje sám.

Před kamerou by se měli objevit známí herci Adam Driver, Forest Whitaker, Shia LaBeouf, Dustin Hoffman, Jason Schwartzman nebo populární herečka Aubrey Plaza. Podle serveru Indiewire.com by sci-fi Megalopolis mohlo být jedním z nejočekávanějších titulů letošního ročníku festivalu v Cannes, pokud jej Coppola stihne včas dokončit.

 

Právě se děje

Další zprávy