Motorkáři unesli mladou Furiosu. Trailer představuje nový film ze světa Šíleného Maxe

Kultura Kultura
1. 12. 2023 10:36
Akčních scén i výbuchů je plný první trailer z Furiosy, nového dílu postapokalyptické série Šílený Max, který v pátek nad ránem zveřejnil režisér George Miller. Anya Taylor-Joy, známá ze seriálu Dámský gambit, ztvární mladou Furiosu. Tu z idylického domova unese motorkářský gang vedený Dementem v podání Chrise Hemswortha. Jejím cílem je dostat se zpět domů.
Film Furiosa uvedou česká kina 23. května. | Video: Warner Bros.

Jak píše časopis The Hollywood Reporter, v pořadí pátý film série se odehrává před událostmi ze Šíleného Maxe: Zběsilé cesty, která roku 2015 měla příznivé ohlasy u kritiků, obdržela šest Oscarů a celosvětově utržila 380 milionů dolarů. V ní Tom Hardy převzal roli osamělého tuláka pouští Maxe, kterou na začátku ságy zastával Mel Gibson. Právě v tomto snímku se poprvé objevila elitní bojovnice a rebelka Furiosa. Tehdy ji hrála Charlize Theron.

"Dlouho jsem myslel, že bychom Charlize Theron mohli pomocí digitálních efektů omladit, ale takhle daleko technologie ještě neprokročila," řekl režisér George Miller před třemi roky deníku New York Times na dotaz, proč představitelku hlavní role v novince obměnil. Zmínil to, jak jeho kolega Martin Scorsese ve snímku Irčan digitálně omladil Roberta De Nira, přesto se Miller rozhodl nejít podobnou cestou.

Furiosinu minulost začal se scenáristou Nickem Lathourisem původně promýšlet jen proto, aby se Charlize Theron mohla do postavy lépe vžít. Příběh z minulosti ale samotného Millera s Lathourisem tak zaujal, že se rozhodli věnovat Furiose samostatný film. Trailer z něj nyní představili na brazilském festivalu popkultury Comic-Con, kde jej doprovodili představitelé hlavních rolí Anya Taylor-Joy a Chris Hemsworth. "Dementus je hodně komplikovaný, násilný, šílený a brutální. Narodil se v Pustině, kde se Šílený Max odehrává, a to se na něm podepsalo," popsal účastníkům festivalu svou postavu Hemsworth podle serveru Variety.com.

Přípravy zdržel Millerův soudní spor se studiem Warner Bros. Režisér tvrdil, že mu firma slíbila bonus ve výši sedmi milionů dolarů, pokud se s rozpočtem Šíleného Maxe: Zběsilé cesty vejde do 157 milionů dolarů. To se nestalo, Miller však tvrdil, že projekt stál víc jen kvůli zdržení na straně studia. Nakonec se mimosoudně dohodli a Warner Bros. produkují i Furiosu, kterou česká kina začnou promítat 23. května 2024.

 

Právě se děje

Další zprávy