Přidá Madonna koncert v Česku?

Hej, ČTK, Reuters
11. 4. 2006 12:30
Praha - O turné Madonny je obrovský zájem. Řada koncertů je i půl roku dopředu vyprodána. Několik termínů bylo přidáno, ale Česko mezi nimi není.  

Podle producenta turné Arthura Fogela není zájmu na překážku ani cena vstupenek, která se pohybuje od 50 do 350 dolarů. "Pokaždé, když Madonna vyjede na turné, předvede velkolepou show. A tahle šňůra nebude v tomto ohledu žádnou výjimkou," říká.

Foto: Aktuálně.cz

"Discodeskou" Confessions On A Dance Floor se Madonna vrátila do éry 80. let, tedy do doby, kdy zadělala na svou dnešní proslulost. I proto se na turné vypraví se vší 80´s parádou: na koncertech bude skotačit v záři diskokoulí, s doprovodnými tanečníky i kapelou za zády.

Madonnino turné začíná 21. května v Los Angeles. Během americké části turné navštíví zpěvačka Chicago, Montreal, New York, Boston, Philadelphii či Miami. Na konci července se přesune na starý kontinent.

Evropskou větev zahájí v Cardiffu a hned sedmi koncerty v Londýně. Na programu má i Řím, Düsseldorf a Hannover, čtyři koncerty v Paříži a dva v Amsterdamu. Ale většina z těchto míst už je díky objednávkám přes internet vyprodána.

Foto: Aktuálně.cz

Madonnina šňůra se tak již před zahájením stala jedním z nejvýnosnějších ženských turné historie. Předchozí Re-Invention tour vynesla 125 milionu dolarů a přitáhla na 56 koncertech více než 900 tisíc fanoušků. Aktuální turné už nyní slibuje zisky kolem 200 milionů dolarů.

Spekulace o Madonnině vystoupení v Česku, které nejvíc rozvířila nedávná informace rádia Impuls, zůstávají stále nepotvrzeny. Na programu turné žádná zastávka v Praze není. Podle informací Impulsu se měly Madonniny české koncerty uskutečnit 5. a 6. září, zahraniční internetové stránky zas uvádějí termíny 29. a 30. července.

Madonna při vystoupení na letošních Grammy
Madonna při vystoupení na letošních Grammy | Foto: ČTK

Podle těchto informací by tedy Madonna mohla evropské turné právě v Česku buď zahájit, nebo ukončit. Možnost, že se v Česku objeví, tu každopádně stále je už proto, že všechny zmíněné termíny stále zůstávají neobsazeny. Asi nejpravděpodobnější pořadatel pražského koncertu, agentura Interkoncerts, nicméně odmítá cokoliv komentovat.

Jediným potvrzeným spojením Madonny s Českem tak zůstává její úmysl založit firmu Semtex Girls. Novinkou je to, že podle informací dnešního tisku se český výrobce Semtexu, pardubická firma Explosia, nehodlá s Madonnou o název soudit. Explosia si značku Semtex cení na 130 milionů korun.

"Značka Semtex je mediálně velmi známá. Považujeme název firmy za reklamní trik a snahu šokovat, aby zpěvačka získala zájem veřejnosti," prohlašuje nicméně Ladislav Lehký z Explosie.

 

Právě se děje

Další zprávy