Albatros Media koupil nakladatelství Baronet, které vydává Dunu

3. 7. 2023 18:00
Albatros Media koupil nakladatelství Baronet, které vydává Dunu

Vydavatelský dům Albatros Media se stal stoprocentním vlastníkem nakladatelství Baronet, které publikuje historické romány, science fiction nebo čtení pro ženy. K 1. červenci se Baronet zařadil po bok Knihy Zlín, Vyšehradu, Garamondu, Bizbooks a dalších značek skupiny Albatros Media. Informoval o tom server Mediaguru.cz. Výše transakce není známa.

"Baronet nabízí knížky ze všech žánrových oblastí a díky tomu si v jeho nabídce může tu svou vybrat téměř každý. Jedná se o renomované nakladatelství s dlouhou tradicí a silnou čtenářskou základnou," řekl webu Václav Kadlec, generální ředitel Albatros Media.

Baronet byl založen roku 1993, poslední roky náležel do skupiny firem Pavel Dobrovský - BETA. Mezi jeho autory patří Amanda Quick, Jude Deveraux nebo Barbara Cartland, dříve publikoval i díla Arthura C. Clarkea. Do jeho portfolia náleží také série Duna, kterou po dnes již nežijícím Franku Herbertovi převzali jeho syn Brian Herbert a další autor sci-fi Kevin J. Anderson. Obnovenou vlnu zájmu o tento sci-fi svět vzbudila loňská filmová adaptace Duny režiséra Denise Villeneuva, na kterou letos v listopadu naváže druhý díl.

 

Právě se děje

Další zprávy