Kapela The Cure koncem této dekády skončí, oznámil frontman

Kultura Kultura
před 1 hodinou
Kapela The Cure koncem této dekády skončí, oznámil frontman

Anglická rocková kapela The Cure vydává první album po šestnáctileté pauze, koncem dekády ale její frontman Robert Smith ukončí činnost. "V roce 2029 mi bude sedmdesát a tam to utnu. Pokud se toho dožiju, tak v tomhle bodě končím," oznámil pětašedesátiletý kytarista a zpěvák v interview pro britský deník The Times.

The Cure přespříští pátek 1. listopadu zveřejní nové album nazvané Songs of a Lost World, své první od roku 2008. Už se objevují recenze, například kritik Alexis Petridis mu v listu The Guardian udělil pět z pěti hvězdiček.

Příští rok chce Smith dodělat další desku, kterou už má rozpracovanou. Okolo roku 2028 oslaví The Cure padesát let existence a ještě v roce 2029 připomenou výročí svého debutového alba Three Imaginary Boys. Nic dalšího už ale nechystají. "Měl jsem strašně privilegovaný život. Pořád nechci věřit tomu, jaké jsem měl štěstí. Dělám to, co jsem si vždycky přál dělat," řekl deníku Smith. V jiném interview na webu kapely konstatuje, že uplynulých deset let koncertování s The Cure bylo "nejlepších deset let z celé naší existence".

 

Právě se děje

Další zprávy