Jak těžko se premiér vrací do života. Trailer představuje Hřebejkův nový seriál

Kultura Kultura
22. 8. 2023 15:43
Přespříští pondělí 4. září uvede placená videotéka Skyshowtime nový komediální seriál Vítěz, který natočil Jan Hřebejk. Původně vznikl pro HBO, ta však v důsledku úspor zrušila plánované projekty v Česku i na Slovensku včetně Hřebejkovy šestidílné, první hrané slovenské minisérie. Nyní z ní tvůrci zveřejnili trailer.
Seriál Vítěz bude ve videotéce Skyshowtime k vidění od 4. září. Foto: Zuzana Panská | Video: Skyshowtime

Novinka scenáristů Zuzany Dzurindové, což je dcera bývalého slovenského premiéra Mikuláše Dzurindy, a Petera Nagyho pojednává o předsedovi vlády, jenž se vrací z politiky do běžného života. Když nástupce radikálně rozvrátí veškeré jeho kroky, protagonista se ve snaze dokázat vlastní důležitost pokusí převzít vedení alespoň doma, kde žije s manželkou a třemi dcerami.

Protože byl ale dlouho odtržený od nich i světa, rodina, kterou zanedbával, se dávno obejde bez něj. A on sám má problém se zorientovat. "Nikdo není doma a já chci kávu. Co mám dělat?" ptá se v traileru. Podle tvůrců jeho snahu o obnovení rodinných vztahů komplikují sebestřednost a svérázný smysl pro humor.

Na vznik rodinné komedie s herci Adym Hajduem, Ivanou Chýlkovou, Natalií Germani, Jánem Jackuliakem nebo Milanem Ondríkem dohlíželi producenti Jan Bílek či ještě Tereza Polachová z české pobočky HBO. "Trvalo mi docela dlouho prosadit slovenský seriál, byť máme na Slovensku hodně předplatitelů a tamní trh roste. Proto jsme vnímali, že nestačí mít v každém českém seriálu slovenskou postavu, že je potřeba vyrobit kompletně slovenský titul," řekla Polachová v rozhovoru pro Aktuálně.cz. Štáb pracoval převážně v Bratislavě.

Práva na Vítěze nakonec získala videotéka Skyshowtime, která na českém trhu působí od začátku roku. Ta od HBO dohromady koupila 168 epizod nových i již dříve vysílaných pořadů. Finanční podmínky transakce firma neupřesnila.

 

Právě se děje

Další zprávy