Smrt zpěvačky The Cranberries byla nehoda, utopila se ve vaně po otravě alkoholem

Dolores O'Riordan, zpěvačka, textařka, hudebnice a zásadní postava kapely The Cranberries, zemřela náhle 15. ledna 2018 během nahrávání v Londýně ve věku 46 let.
V roce 1989 založili bratři Mike a Noel Hoganové (baskytara, kytara) spolu s bubeníkem Fergalem a zpěvákem Niallem Quinnem kapelu pojmenovanou The Cranberry Saw Us. Quinn po necelém roce skupinu opustil a zbylí členové si podali inzerát na zpěvačku. Dolores O’Riordan zaujala hudebním nápadem na budoucí hit Linger a byla přijata. Kapela se potom přejmenovala na The Cranberries. Mimochodem, černobílý klip k písni je poctou francouzskému novovlnnému režisérovi Jeanu-Lucu Godardovi. První album vydali v roce 1993 pod názvem Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We?
Zpěvačka Dolores O'Riordan na koncertě v říjnu roku 1994. Jen několik dní před tím vydala se svou kapelou druhé album No Need to Argue.
Nahrávka, o které se mluví jako o temnější, než byl debut, obsahuje i jednu z nejslavnějších písní rockové historie Zombie. Její autorkou je právě Dolores O'Riordan.
Další světoznámou skladbou z této desky je Ode To My Family. Text písně pojednává o vzpomínkách na bezstarostné dětství. Dolores je kromě textu autorkou i smyčcového aranžmá.
Foto: Reuters
ČTK ČTK
6. 9. 2018 14:45
Smrt zpěvačky irské rockové skupiny The Cranberries Dolores O'Riordanové byla nešťastná náhoda, oznámil ve čtvrtek v Londýně úřad koronera po výslechu svědků.

Dolores O'Riordanová se utopila po požití nadměrného množství alkoholu. Tělo šestačtyřicetileté zpěvačky bylo nalezeno letos v lednu ve vaně v jednom hotelu v britské metropoli, sdělil úřadu policista, který v případu vystupoval jako svědek.

Zpěvačka, jež v letech před smrtí trpěla bipolární poruchou, po sobě podle něj nezanechala žádný dopis na rozloučenou. Na jejím těle ani nebyly nalezeny známky toho, že by si chtěla ublížit. V místnosti se nacházelo pět miniaturních lahví s alkoholem a láhev šampaňského.

"Neexistuje žádný důkaz pro to, že šlo o něco jiného než o nehodu," uvedla podle agentura AP koronerka Shirley Radcliffeová.

O'Riordanová se skupinou The Cranberries v prvních deseti letech po svém vzniku v roce 1989 prodala na 40 milionů alb. V roce 2003 skupina ukončila spolupráci, ale v roce 2009 se dala opět dohromady.

Při svých koncertních šňůrách zavítali The Cranberries i do České republiky. V roce 2010 byla skupina jednou z hlavních hvězd festivalu Colours of Ostrava. O dva roky později vystoupila v Praze.

 

Právě se děje

Další zprávy