Spotify má přes 200 milionů platících uživatelů

DPA
1. 2. 2023 15:22
Spotify má přes 200 milionů platících uživatelů

Hranici 200 milionů předplatitelů poprvé překročila největší světová platforma na streamování hudby Spotify. V posledním čtvrtletí za své služby dostávala zaplaceno od 205 milionů lidí. Celkový počet uživatelů švédské aplikace včetně těch, kteří se drží gratis verze, od září vyrostl ze 456 na 489 milionů, informuje agentura DPA.

V dalších měsících Spotify očekává pomalejší nárůst klientů. Firma již minulý týden oznámila, že propouští okolo 600 ze zhruba 10 tisíc zaměstnanců. Připojila se tak k dalším technologickým podnikům, které snižováním stavů reagují na horší hospodářské vyhlídky. Podle zakladatele a šéfa Daniela Eka během pandemie Spotify investovalo rychleji, než rostly jeho příjmy. "Zpětně viděno jsem se asi trochu unáhlil a investoval jsem až příliš vzhledem k tomu, jaká začala na trhu panovat nejistota. Proto snižujeme pracovní sílu zhruba o šest procent," oznámil.

Spotify se teď podobně jako internetové společnosti Meta či Google potýká s výpadkem inzerce v důsledku negativních vlivů, které na ekonomiku mají rostoucí úrokové sazby a válka na Ukrajině.

 

Právě se děje

Další zprávy