Skupina Portless na koncertu připomněla výročí Support Lesbiens

ČTK ČTK
1. 12. 2022 8:54
Skupina Portless na koncertu připomněla výročí Support Lesbiens

Kapela Portless se zpěvákem Kryštofem Michalem tuto středu v pražském klubu Rock Café připomněla 30 let od vzniku poprockové skupiny Support Lesbiens, kterou Michal spoluzaložil. Její hity zazněly za účasti hostů, klávesisty Jana Steinsdörfera z Chinaski a rapera Henryho D.

Známé skladby Support Lesbiens budou Portless uvádět i příští rok. "Rozhodli jsme se zahrát našim fanouškům staré hity a určitě bude čas i na novou tvorbu z éry Portless. Písně do playlistu pečlivě vybíráme tak, aby bylo zastoupeno každé období od raných devadesátek po současnost," říká Kryštof Michal.

Portless vznikli po rozpadu Support Lesbiens. Rozchod jejich hlavních členů Kryštofa Michala s Hynkem Tomanem provázely soudní pře o práva na ochrannou známku kapely. Zpěvák Michal skupinu opustil na sklonku roku 2012. S ním Support Lesbiens opustili zbývající muzikanti kromě Tomana.

Support Lesbiens vznikli koncem roku 1992. "První koncert jsme měli v pražském Roxy, kde nás chybně napsali jako Support Lesbiens a my jsme si ten název nechali," vzpomíná Michal. Možná největší obliby dosáhli s deskou Regeneration?, která roku 2001 obsahovala melodické hity jako Bet My Soul. Teď existují dvě formance - Tomanova skupina Support Lesbiens a Portless, které vedle Kryštofa Michala tvoří kytarista René Rypar, baskytarista Jan Daliba a bubeník Zbyněk Raušer. "Pozbyli jsme tři slabiky a jednoho člena," dodává Kryštof Michal.

 

Právě se děje

Další zprávy