Setkání veteránů. Paul McCartney bude hrát na novém albu Rolling Stones

Reuters Reuters
22. 2. 2023 14:49
Setkání veteránů. Paul McCartney bude hrát na novém albu Rolling Stones

Paul McCartney, někdejší člen kapely Beatles, bude hostovat na novém albu britských The Rolling Stones. Hollywoodský časopis Variety v úterý informoval, že osmdesátiletý hudebník nahrál baskytarový part do jedné písně na desku, kterou Rolling Stones natáčejí s producentem Andrewem Wattem v americkém Los Angeles. Na projektu má kromě McCartneyho spolupracovat také dvaaosmdesátiletý bubeník Ringo Starr, druhý stále žijící člen Beatles, tvrdí Variety. Mluvčí Rolling Stones ve středu potvrdil McCartneyho angažmá, avšak řekl, že Ringo Starr zapojený není.

Beatles a Rolling Stones se v 60. letech minulého století profilovali jako "rivalové", přestože šlo hlavně o marketing a hudebníci se vzájemně přátelili či respektovali. Rolling Stones v roce 1963 zaznamenali první větší úspěch s coververzí písně I Wanna Be Your Man právě od Beatles, jinak ale členové obou sestav příliš často nespolupracovali.

Novou desku s autorskými písněmi Rolling Stones naposledy zveřejnili v roce 2005, jmenovala se A Bigger Bang. Nahrávka plánovaná na letošek bude jejich první od smrti bubeníka Charlieho Wattse, který zemřel předloni a jehož v sestavě nahradil Steve Jordan.

 

Právě se děje

Další zprávy