Populární ukrajinská kapela Okean Elzy uspořádá benefiční koncert v Praze

1. 9. 2023 9:11
Populární ukrajinská kapela Okean Elzy uspořádá benefiční koncert v Praze

Jedna z nejpopulárnějších ukrajinských kapel Okean Elzy se vrátí do české metropole. Pop-rocková sestava vedená zpěvákem a chvíli také proevropským politikem Svjatoslavem Vakarčukem vystoupí 2. prosince v holešovické Sportovní hale Fortuna. Vstupenky v cenách od 900 do 1500 korun jsou k mání v síti Ticketportal.

Koncert je benefiční, výtěžek bude věnován na pomoc dětem, jež trpěly během války, uvádí pořadatelská agentura Art Partner CZ. Okean Elzy na stejném místě vystoupil vloni v srpnu.

Skupina existuje od 90. let minulého století, kromě Ukrajiny byla tehdy populární také v Rusku, záhy koncertovala též ve Francii nebo Německu. "Postupně získala obrovskou popularitu, kterou bychom mohli přirovnat k oblíbenosti formace Lucie v Česku," napsalo o ní Aktuálně.cz.

V zimě 2013 koncertoval Okean Elzy na kyjevském náměstí Nezávislosti při revoluci na Majdanu, kdy jej slyšelo okolo 100 tisíc lidí.

Po loňském zahájení ruské invaze na Ukrajinu zpěvák, aautor většiny skladeb Svjatoslav Vakarčuk vstoupil do ukrajinské domobrany, nakonec se však rozhodl pomáhat jako muzikant. Vyjíždí na ohrožená místa u fronty, pomáhá lékařům i vojákům a vybírá peníze na pomoc napadené zemi.

 

Právě se děje

Další zprávy