Nejvýdělečnější turné roku: Collinsovi se vydařil comeback, Springsteen hrává na Broadwayi

AP, Pollstar.com
15. 6. 2018 14:11
Server určený hudebním pořadatelům Pollstar.com pravidelně aktualizuje žebříček komerčně nejúspěšnějších hvězd v koncertním průmyslu. Seřazuje je podle toho, jakou mají celosvětově průměrnou tržbu za jedno vystoupení. Tento týden na první místo tabulky poskočil veterán Phil Collins známý z kapely Genesis. Jennifer Lopezovou mezi nejúspěšnějšími drží vysoké ceny vstupenek v Las Vegas – a komerční hvězdou se stává třicetiletý raper Kendrick Lamar.

8. Jennifer Lopezová

Průměrná tržba za koncert: 1,74 milionu dolarů
Průměrný počet prodaných lístků za koncert: 9293
Průměrná cena vstupenky: 187 dolarů

Osmačtyřicetiletá americká zpěvačka, herečka, tanečnice a módní návrhářka Jennifer Lopezová začínala v 90. letech minulého století jako herečka, než roku 1999 debutovala deskou nazvanou On the 6. Od té doby se s drobnými přestávkami drží na špici hudebního průmyslu a nadále s úspěchem účinkuje ve filmech - ty, v nichž hrála, dohromady celosvětově utržily přes 2,9 miliardy dolarů.

V posledních letech Lopezová účinkovala v televizním seriálu Špinaví poldové, kde hrála detektivku newyorské policie a informátorku FBI Harlee Santosovou. Nyní dokončuje tříletou koncertní rezidenci v Las Vegas, kde do letošního září absolvuje dohromady 120 koncertů s relativně drahými lístky - jeden stojí v průměru přes 4000 korun.

Předminulý měsíc Lopezovou časopis Time zařadil mezi 100 nejvlivnějších lidí světa.

 

Právě se děje

Další zprávy