Nohavica natočí DVD bez velké firmy

ČTK, jš
23. 5. 2006 11:00
Ostrava - Doma, tak se jmenuje speciální červnový koncert Jaromíra Nohavici, kde vznikne DVD. Doma pro Nohavicu znamená ostravskou halu Karolinu.
Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Tu má 29. června zaplnit 5000 platících diváků (vstupenky se prodávají od 5. června za 250 korun), kteří se stanou účinkujícími na prvním Nohavicově DVD.  "Na koncertě budu jen já, má kytara, moje heligonka, mé písně a lidé, kteří přijdou," říká Nohavica.

Zaznít by měl nejen průřez zpěvákovým repertoárem, ale i nové skladby. Disk bude doplněn o fotografie, klipy či rozhovory. DVD, ke kterému přibalí i koncertní album, chce Nohavica vydat sám, bez pomoci velkých firem.

Není to jeho první krok k "jiné" distribuci hudby. Už letos v lednu na internetové stránky zdarma umístil desku Pražská pálená, kterou si dodnes stáhlo necelých 60 tisíc návštěvníků webu www.nohavica.cz.

"DVD jsem nazval Jarek Nohavica Doma," informuje písničkář, který posluchače zve do opuštěných továrních hal uprostřed Ostravy. "Každý Ostravák tuto dvojhalu zná, ale neznám v podstatě nikoho, kdo by byl uvnitř," dodal jeden z nejúspěšnějších českých zpěváků, který poslední studiové album Babylon vydal před třemi lety.

Ještě před ostravským koncertem dnes Nohavica vystoupí v Mnichově Hradišti, pak v Roudnici nad Labem a Kladně. V létě chystá koncerty pod širým nebem v amfiteátrech na Česku a Slovensku.

 

Právě se děje

Další zprávy