40 nejočekávanějších koncertů roku 2024: Springsteen, Rammstein, jazz i český rap

Kultura Kultura
Aktualizováno 7. 1. 2024 13:49
Česko čeká rok velkých i menších koncertů. Nejvíc lidí zřejmě dorazí na Rammstein, Eda Sheerana, Bruce Springsteena či Depeche Mode, pražskou O2 arenu zkusí zaplnit Helena Vondráčková, Viktor Sheen nebo Monika Bagárová, zatímco třeba Bert & Friends pokřtí album ve Foru Karlín. Ze stovek oznámených vystoupení vybíráme 40 pro rok 2024.
Jared Leto při loňském koncertu Thirty Seconds to Mars.
Jared Leto při loňském koncertu Thirty Seconds to Mars. | Foto: ČTK / AP

Thirty Seconds to Mars

15. května, Sportovní hala Fortuna, Praha

Americká rocková kapela Thirty Seconds to Mars kombinuje prvky prog rocku, elektronické hudby i popu. Stojí na charismatu zpěváka, kytaristy a hollywoodské hvězdy Jareda Leta, oscarového herce známého z filmů Requiem za sen, Klub poslední naděje nebo Sebevražedný oddíl.

Od založení v roce 1998 skupina hrála v Česku už šestkrát, naposledy před šesti lety. Letos ve Sportovní hale Fortuna představí také skladby z posledního, v pořadí šestého studiového alba nazvaného It's the End of the World but It's a Beautiful Day. Jedná se o jejich první desku od chvíle, kdy odešel kytarista Tomo Miličević. Inspirovala ji zejména elektronická hudba ze 70. a 80. let minulého století.

 

Právě se děje

Další zprávy