40 nejočekávanějších koncertů roku 2024: Springsteen, Rammstein, jazz i český rap

Kultura Kultura
Aktualizováno 7. 1. 2024 13:49
Česko čeká rok velkých i menších koncertů. Nejvíc lidí zřejmě dorazí na Rammstein, Eda Sheerana, Bruce Springsteena či Depeche Mode, pražskou O2 arenu zkusí zaplnit Helena Vondráčková, Viktor Sheen nebo Monika Bagárová, zatímco třeba Bert & Friends pokřtí album ve Foru Karlín. Ze stovek oznámených vystoupení vybíráme 40 pro rok 2024.
Zpěvák Ed Sheeran.
Zpěvák Ed Sheeran. | Foto: Annie Leibovitz

Ed Sheeran

27. a 28. července, Park 360, Hradec Králové

Hned dvakrát se na letišti v Hradci Králové představí britský hitmaker Ed Sheeran. K původnímu termínu 27. července, který už je vyprodaný, pořadatelé pro velký zájem přidali i druhý den 28. července.

Sheeran je jednou z nejvýraznějších osobností současné pop-music. V Česku naposledy účinkoval roku 2019 v pražských Letňanech. Jeho dva večery tehdy do metropole přilákaly celkem 150 tisíc diváků. "Na stejném místě jako Rolling Stones odehrál v podstatě intimní koncert. Vystačil si pouze s kytarou, looperem a repertoárem hitů," napsalo Aktuálně.cz.

Oba královéhradecké koncerty pořádají skrze společnosti FKP Scorpio a Ameba Production organizátoři tamního festivalu Rock for People. Sheeran vystoupí v místě jeho konání, tedy multifunkčním Parku 360 v areálu letiště. Do Česka přijede v rámci turné nazvaného Mathematics.

Dvaatřicetiletý zpěvák, skladatel i textař získal několik cen Grammy, Brit Award a dalších prestižních cen. Jeho hity jako Shape Of You, Thinking Out Loud nebo Perfect mají na YouTubu dohromady přes 13 miliard zhlédnutí. Na konci roku 2017 obdržel Sheeran Řád britského impéria za aktivity v oblasti hudby a charity.

 

Právě se děje

Další zprávy