40 nejočekávanějších koncertů roku 2024: Springsteen, Rammstein, jazz i český rap

Kultura Kultura
Aktualizováno 7. 1. 2024 13:49
Česko čeká rok velkých i menších koncertů. Nejvíc lidí zřejmě dorazí na Rammstein, Eda Sheerana, Bruce Springsteena či Depeche Mode, pražskou O2 arenu zkusí zaplnit Helena Vondráčková, Viktor Sheen nebo Monika Bagárová, zatímco třeba Bert & Friends pokřtí album ve Foru Karlín. Ze stovek oznámených vystoupení vybíráme 40 pro rok 2024.
Zpěvákem kapely Judas Priest je od 70. let minulého století Rob Halford. Po přestávce se do sestavy vrátil v roce 2003.
Zpěvákem kapely Judas Priest je od 70. let minulého století Rob Halford. Po přestávce se do sestavy vrátil v roce 2003. | Foto: ČTK

Judas Priest

29. března, O2 arena, Praha

Britská heavymetalová kapela Judas Priest měla do Prahy naposledy přijet po boku Ozzyho Osbournea, který však koncert opakovaně odložil a nakonec zrušil. Nakonec se členové Rokenrolové síně slávy představí sami 29. března v O2 areně. Nebudou jedinými hvězdami večera, jako hosté je doplní další známé anglické sestavy z ranku tvrdé hudby Saxon a Uriah Heep. Akce už je vyprodaná.

Měl by to být čtrnáctý český koncert Judas Priest, kteří už koncertovali také v Brně, Ostravě či Plzni. Zatím naposledy se ukázali předloni na festivalu Masters of Rock ve Vizovicích na Zlínsku. Tam oslavili 50 let na scéně. Končit se ale nechystají. Už za pandemie koronaviru začali vymýšlet nové studiové album, které pod názvem Invincible Shield vydají letos v březnu.

 

Právě se děje

Další zprávy