40 nejočekávanějších koncertů roku 2024: Springsteen, Rammstein, jazz i český rap

Kultura Kultura
Aktualizováno 7. 1. 2024 13:49
Česko čeká rok velkých i menších koncertů. Nejvíc lidí zřejmě dorazí na Rammstein, Eda Sheerana, Bruce Springsteena či Depeche Mode, pražskou O2 arenu zkusí zaplnit Helena Vondráčková, Viktor Sheen nebo Monika Bagárová, zatímco třeba Bert & Friends pokřtí album ve Foru Karlín. Ze stovek oznámených vystoupení vybíráme 40 pro rok 2024.
Kapela The Smashing Pumpkins.
Kapela The Smashing Pumpkins. | Foto: Live Nation

The Smashing Pumpkins

4. července, O2 universum, Praha

Když chicagští rockeři The Smashing Pumpkins přijeli naposledy, menší vysočanská O2 universum teprve začínala provoz. Letos se tu Američané představí pět let po svém posledním českém vystoupení.

Hvězdy alternativního rocku 90. let minulého století, pro něž se vžil typicky temný, místy skoro popový výraz, prošli několika personálními obměnami. Stále je ale vede frontman a kytarista Billy Corgan, kterého z původních členů doprovázejí ještě bubeník Jimmy Chamberlin a kytarista James Iha.

Tentokrát do Česka přivezou v pořadí dvanácté studiové album Atum: A Rock Opera in Three Acts, jež vydali ve třech částech. Opět ale zahrají i starší hity, jako když poslední večer ve Foru Karlín završili skladbami Today o myšlence na sebevraždu, Muzzle a Hummer.

 

Právě se děje

Další zprávy