40 nejočekávanějších koncertů roku 2024: Springsteen, Rammstein, jazz i český rap

Kultura Kultura
Aktualizováno 7. 1. 2024 13:49
Česko čeká rok velkých i menších koncertů. Nejvíc lidí zřejmě dorazí na Rammstein, Eda Sheerana, Bruce Springsteena či Depeche Mode, pražskou O2 arenu zkusí zaplnit Helena Vondráčková, Viktor Sheen nebo Monika Bagárová, zatímco třeba Bert & Friends pokřtí album ve Foru Karlín. Ze stovek oznámených vystoupení vybíráme 40 pro rok 2024.
Kapela Snarky Puppy.
Kapela Snarky Puppy. | Foto: Ignacio Orrego

Snarky Puppy

1. května, Sono Centrum, Brno

Vlivy jazzu, rocku, funku i gospelu lze slyšet v tvorbě početné americké kapely Snarky Puppy, se kterou české publikum předloni seznámily festivaly Prague Sounds a Jazzfest Brno. Na ten druhý se letos Američané vrátí s albem Empire Central, za něž získali svou již pátou cenu Grammy.

Snarky Puppy jako desetičlennou sestavu pro účely školního projektu založil zkraje tisíciletí basista Michael League. V první dekádě existence křižovali USA a hráli, kde mohli. Zlom přišel s albem Tell Your Friends z roku 2010, po němž následovalo první evropské turné a brzy také první ocenění. Desku Empire Central formace nahrála v průběhu osmi dnů v Texasu, odkud pochází.

Kapelník League bude letos hostem Jazzfestu hned dvakrát, už 17. února se v Besedním domě představí s dlouholetým klavíristou Snarky Puppy Billem Laurancem na samostatném akustickém koncertu.

 

Právě se děje

Další zprávy