40 nejočekávanějších koncertů roku 2024: Springsteen, Rammstein, jazz i český rap

Kultura Kultura
Aktualizováno 7. 1. 2024 13:49
Česko čeká rok velkých i menších koncertů. Nejvíc lidí zřejmě dorazí na Rammstein, Eda Sheerana, Bruce Springsteena či Depeche Mode, pražskou O2 arenu zkusí zaplnit Helena Vondráčková, Viktor Sheen nebo Monika Bagárová, zatímco třeba Bert & Friends pokřtí album ve Foru Karlín. Ze stovek oznámených vystoupení vybíráme 40 pro rok 2024.
Bruce Springsteena zažili Češi naposledy roku 2012 v pražském Edenu.
Bruce Springsteena zažili Češi naposledy roku 2012 v pražském Edenu. | Foto: Lukáš Bíba

Bruce Springsteen

28. května, Letiště Letňany, Praha

Pod širým nebem na pražském Letišti Letňany, to znamená v dějišti největších hudebních akcí v republice, vystoupí koncem května Bruce Springsteen. Americký držitel 20 cen Grammy i filmového Oscara přijede se svou nejslavnější kapelou E Street Band. Jeden z nejznámějších světových rockerů zavítá do Prahy potřetí, naposledy hrál před 12 lety na fotbalovém stadionu v Edenu.

Springsteen vloni absolvoval první turné s E Street Bandem od roku 2017. Sedmnáctičlenný kolos čítající několik elektrických kytar, klavír, Hammondovy varhany, dechovou sekci i vokalisty hraje živelně, s mohutným nasazením a cílem neustále posluchače povznášet. "Rozvíjí zvuk, který skupina ustálila zhruba na albu Born To Run z roku 1975. Je to totálně rocková show, a přitom to není show: na Springsteena se chodí čistě za hudbou," napsalo o něm Aktuálně.cz, podle nějž frontman ani po sedmdesátce neslevuje ze zápalu, s nímž zpívá i hraje.

 

Právě se děje

Další zprávy