40 nejočekávanějších koncertů roku 2024: Springsteen, Rammstein, jazz i český rap

Kultura Kultura
Aktualizováno 7. 1. 2024 13:49
Česko čeká rok velkých i menších koncertů. Nejvíc lidí zřejmě dorazí na Rammstein, Eda Sheerana, Bruce Springsteena či Depeche Mode, pražskou O2 arenu zkusí zaplnit Helena Vondráčková, Viktor Sheen nebo Monika Bagárová, zatímco třeba Bert & Friends pokřtí album ve Foru Karlín. Ze stovek oznámených vystoupení vybíráme 40 pro rok 2024.
Snímek z loňského koncertu Bert & Friends.
Snímek z loňského koncertu Bert & Friends. | Foto: Tino Kratochvil

Bert & Friends

23. listopadu, Forum Karlín, Praha

Po několika singlech se česká kapela Bert & Friends chystá vydat první plnohodnotné studiové album, které pokřtí koncem roku ve Foru Karlín.

Skupina vedená příbramským zpěvákem a skladatelem Albertem Romanuttim debutovala roku 2015 singlem Haluzinace, jenž kombinoval zvuk symfonického orchestru s žánrem synthpop. Později měla úspěch s písněmi jako Plody moří nebo Akamaféra. Spojili chytlavé melodie s nadsázkou, hudební sofistikovaností a novátorským pojetím. "V hudbě Bert & Friends se mísí okázalost a řemeslnost vážné hudby s popem, který není žvýkačkový, spíš z cukrové vaty," napsalo Aktuálně.cz.

Vloni se Bert & Friends s režisérem Janem Fričem podíleli na inscenaci Euripidovy tragédie Bakchantky v pražském Stavovském divadle, koncem roku jim pak samostatný koncert v Rudolfinu uspořádal festival Prague Sounds, dříve známý jako Struny podzimu. Z tohoto klavírně laděného pojetí písní Bert & Friends vznikl televizní záznam. Další milník v existenci kapely má být listopadový koncert ve Foru Karlín.

 

Právě se děje

Další zprávy