40 nejočekávanějších koncertů roku 2024: Springsteen, Rammstein, jazz i český rap

Kultura Kultura
Aktualizováno 7. 1. 2024 13:49
Česko čeká rok velkých i menších koncertů. Nejvíc lidí zřejmě dorazí na Rammstein, Eda Sheerana, Bruce Springsteena či Depeche Mode, pražskou O2 arenu zkusí zaplnit Helena Vondráčková, Viktor Sheen nebo Monika Bagárová, zatímco třeba Bert & Friends pokřtí album ve Foru Karlín. Ze stovek oznámených vystoupení vybíráme 40 pro rok 2024.
Slash při koncertu s Mylesem Kennedym.
Slash při koncertu s Mylesem Kennedym. | Foto: Moshcam

Slash & Myles Kennedy

18. dubna, Winning Group arena, Brno

Oceňovaný rockový kytarista Slash známý z Guns N' Roses a zpěvák Myles Kennedy s doprovodnou skupinou The Conspirators spolupracují od roku 2009. Natočili několik alb a také se ještě před pandemií představili v Praze. Nyní zamíří do Brna, kde představí skladby z předloňské čtvrté společné desky.

"Slash nepatří mezi kytaristy emocionálního typu. Je spíš stavitelem a konstruktérem. Snadno si můžeme představit, že každé sólo dlouho piluje a domýšlí do posledního detailu," napsalo o něm Aktuálně.cz, podle nějž hudebníka sice inspirovaly vzory jako Jimmy Page, Jeff Beck nebo Jimi Hendrix, jeho stylu ale originalitu dodává generační vazba k britskému punku a "valivý" způsob hry.

 

Právě se děje

Další zprávy