Milion opic a jedno DVD

frs
16. 3. 2006 18:00
Londýn - Krasojízda britského kytarového objevu Arctic Monkeys pokračuje.
Foto: Day After

Hned po vydání debutové desky Whatever People Say I Am That's What I'm Not se stali nejrychleji prodávanou britskou kapelou všech dob a před nedávnem získali tři ceny v prestižních NME Awards: nejlepší britská kapela, nejlepší nová kapela a nejlepší skladba. A právě nyní prodej jejich alba překročil milion kopií.

Mezitím už oznámili vydání EP s několika novými písněmi (Uvidíme, zda to budou ty z internetových dem, které se nevešly na debutové album, nebo zcela nové skladby.).

Arctic Monkeys
Arctic Monkeys | Foto: Aktuálně.cz

V nejbližší době by mělo také vyjít DVD s krátkými filmy Scummy Man a Just Another Day, inspirovanými skladbou/singlem When The Sun Goes Down (původní název právě Scummy Man).

Režie a scénáře se zhostil Paul Fraser, dlouholetý spolupracovník známějšího kolegy Shanea Meadowse (např. símek Dead Man's Shoes uvedený loni na karlovarském festivalu). V hlavních rolích uvidíme Stephena Grahama (Podfu(c)k) a Lauren Sochaovou.

Filmy se odehrávají na předměstí Sheffieldu a pojednávají o údělu lidí točících se v kruzích života beze smylu a budoucnosti, zejména pak dívek nucených k prostituci. Just Another Day by pak prý měl sloužit jako pozitivnější pohled, jako záblesk naděje v temnotě.

O tom, jak budou snímky vypadat, může hodně prozradit klip ke zmiňované písni When The Sun Goes Down, jejž lze považovat za trailer ke Scummy Man.

Podle oficiálních stránek Arctic Monkeys vychází DVD 10. dubna.


 

 

Právě se děje

Další zprávy