Odpověď zní ano. Irglová s Hansardem po 13 letech zveřejnili novou společnou píseň

ČTK ČTK
Aktualizováno 27. 6. 2023 12:30
Irský písničkář Glen Hansard a jeho česká kolegyně Markéta Irglová před letním severoamerickým turné zveřejnili první novou společnou píseň od roku 2010. Skladbu a videoklip The Answer Is Yes (Odpověď zní ano) ukázali v pondělí na sociálních sítích. Podle amerického hudebního časopisu Spin vznikla během uplynulých dvou měsíců v domácím nahrávacím studiu Irglové Masterkey Studios na Islandu.
V prostřizích ve videoklipu, který produkoval manžel Irglové Sturla Mio Thorisson, jsou i záběry na pozlacenou sošku Oscara nebo na oba zpěváky hrající si se svými dětmi. Foto: Ludvík Hradilek
V prostřizích ve videoklipu, který produkoval manžel Irglové Sturla Mio Thorisson, jsou i záběry na pozlacenou sošku Oscara nebo na oba zpěváky hrající si se svými dětmi. Foto: Ludvík Hradilek | Foto: Ludvík Hradilek

Hansard a Irglová, někdejší životní partneři, už loni vyrazili na krátké a úspěšné severoamerické turné, první po téměř 11 letech, tedy od doby, kdy ještě čerpali ze slávy z roku 2008 - zisku Oscara za píseň Falling Slowly z filmu Once.

"Naše hudba byla součástí osobních cest a milostných příběhů lidí, a tak jsem chtěla, aby píseň byla poděkováním za to všechno a všechno, co tomu předcházelo. Přála jsem si, aby byla pozitivní a radostná," řekla Irglová americkému časopisu v telefonickém rozhovoru z Islandu, kde žije.

V prostřizích ve videoklipu, jejž produkoval manžel Irglové Sturla Mio Thorisson, jsou i záběry na pozlacenou sošku Oscara nebo na oba zpěváky hrající si se svými dětmi.

Skladba The Answer Is Yes od Glena Hansarda a Markéty Irglové. Foto: Ludvík Hradilek | Video: Markéta Irglová
 

Právě se děje

Další zprávy