Franz Ferdinand táboří na Love Planet

ČTK
11. 3. 2006 16:00
Praha - Hvězdami mezinárodního festivalu Love Planet, který se uskuteční od 11. do 12. srpna v Táboře, budou mimo jiné skotská kapela Franz Ferdinand a finské soubory The Rasmus a HIM.
Franz Ferdinand jsou hlavním lákadlem letošní Love Planet
Franz Ferdinand jsou hlavním lákadlem letošní Love Planet | Foto: franzferdinand.co.uk

Domácí scénu zastoupí kapely Sunshine, The Ecstasy of Saint Theresa, Chinaski, Khoiba nebo The Nihilists. "Řada interpretů je stále ještě v jednání," dodává dramaturg přehlídky David Urban. Početně bude zastoupena taneční scéna, kterou budou reprezentovat například Andy C, Dave Seaman, High Contrast a The Fresh.

Love Planet se letos uskuteční podruhé; na loňské premiéře festivalu vystoupilo přes tisíc účinkujících. Hlavními hvězdami byly kapely Sisters of Mercy, Apocalyptica a Kosheen a zpěvák Nick Cave.

Podle odhadu pořadatelů loni do Tábora na festival dorazilo okolo 18 tisíc návštěvníků. Letos očekávají návštěvnost ještě vyšší, proto rozšíří stanové městečko i parkoviště pro diváky. Součástí programu budou divadelní projekty a workshopy i filmové projekce; nebude chybět ani sportovní areál nebo motokrosové exhibice.

Skupina Franz Ferdinand vznikla před pěti lety v Glasgow; předloni vydala debutové bezejmenné album. Ve stejném roce se poprvé představila českému publiku v pražském klubu Roxy. Druhou desku kapela, jež loni dvakrát bodovala ve výročních cenách Brit Awards, nazvala You Could Have It So Much Better.

Informace o festivalu a jeho programu jsou uvedeny na internetové stránce www.loveplanet.cz.

 

Právě se děje

Další zprávy