Donald Trump je jako Hitler, přiživuje se na vzteku lidí, říká kapela Green Day

Kultura Kultura
18. 8. 2016 8:00
„Trumpovi podporovatelé jsou chudáci z dělnické třídy, kteří se nedokážou postavit na vlastní nohy. Jsou naštvaní a on se přiživuje na jejich vzteku,“ řekl zpěvák kapely Green Day, která začátkem října vydá své dvanácté řadové album.
Billie Joe Armstrong (Green Day)
Billie Joe Armstrong (Green Day) | Foto: Profimedia.cz

Kapela Green Day přirovnala republikánského kandidáta na prezidenta Spojených států Donalda Trumpa k Adolfu Hitlerovi.

Kalifornské punkové trio představilo minulý týden nový singl Bang Bang a na začátku října vydá nové album Revolution Radio.

V rámci propagace chystané desky kapela poskytuje rozhovory a v jednom z nich se pro hudební časopis Kerrang! vyjádřila i k politické atmosféře v USA.

„Nejhorší na Trumpovi jsou jeho podporovatelé,“ nechal se slyšet zpěvák Billie Joe Armstrong. „Je mi jich ve skutečnosti líto, protože to jsou chudáci z dělnické třídy, kteří se nedokážou postavit na vlastní nohy. Jsou naštvaní a on se přiživuje na jejich vzteku. V podstatě jim řekl, že nemají žádné možnosti a on je jejich jedinou nadějí a že se o vše postará sám. Vždyť je jako Hitler!“

Čtyřiačtyřicetiletý zpěvák Green Day dodal, že možná přehání a přeceňuje Trumpův vliv, ale přeje si, aby už zmizel.

V časopise Rolling Stone se také rozpovídal o nové desce, která má podle něho přesah právě k napjaté společensko-politické situaci před podzimními prezidentskými volbami. „Písničky přitom vznikly před volbami, použil jsem spoustu metafor. A je zajímavé sledovat, jak se u skladeb Bang Bang a Say Goodbye metafory změnily v doslovnost, skoro jako bychom předvídali budoucnost,“ dodal zpěvák.

Green Day vydají nové album Revolution Radio 7. října, půjde o jejich dvanáctou řadovou desku.

Green Day - Bang Bang | Video: YouTube
 

Právě se děje

Další zprávy