Coldplay: Neumírejte, než vydáme desku

kša, jps, AP
6. 3. 2007 10:30
Mexico City  - Frontman Coldplay Chris Martin ohlásil, že kapela pracuje na novém albu, které by měl slyšet každý dřív, než zemře. Uvnitř: KLIPY
Frontman bristké kapely Chris Martin na konferenci v Hongkongu podpořil charitativní organizaci Oxfam, která se zasazuje o fair trade - tedy spravedlivé odměňování zemědělců ze zemí třetího světa.
Frontman bristké kapely Chris Martin na konferenci v Hongkongu podpořil charitativní organizaci Oxfam, která se zasazuje o fair trade - tedy spravedlivé odměňování zemědělců ze zemí třetího světa. | Foto: Aktuálně.cz

Martin a jeho spoluhráči hovořili o připravované desce před posledním koncertem latinskoamerického turné. Po jeho skončení se kapele odebere do studia, aby tu dala konečnou formu skladbám, které mimo jiné vznikaly i na končící šňůře.

Že se jim podaří navázat na zatím poslední desku X&Y z roku 2005, Martin vůbec nepochybuje. I přesto, že alba se jen v prvních měsících prodalo přes osm milionů kusů a vyhouplo se na první místo hitparád hned v 28 zemích.

Foto: ČTK

"Myslím, že už dlouho lidé cítí, že jsme jako kapela trochu černobílí, moc čitelní. Takže teď pracujeme na tom, co se nám líbí a zkoušíme všechny možné nové postupy," říká s tím, že tou budou jejich doposud nejlepší věci.

"Rozpracovanými nahrávkami jsme fakt nadšeni," dodává manžel Gwyneth Paltrowovové. "Řekli jsme si, že než zemřeme, musíme vytvořit aspoň jednu píseň s takovým nábojem, že ji bude chtít slyšet každý. A myslíme, že na nové desce se taková píseň objeví."

"Nemůžu ale říct nic bližšího, protože ten song bude od základu geniální," dodal Martin, kterému se pro je aktivismus přezdívá Bono Junior.

Pokud ale jeho kapelu s  U2 něco spojuje, je to hlavně přesvědčení řady kritiků i fanoušků, že právě Coldplay by mohli jednou po slavných Irech převzít žezlo "největší kapely všech dob".

Coldplay debutovali v roce 2000 albem Parachutes, které je spolu s hitem Yellow okamžitě katapultovalo mezi nejostřeji sledované talenty doby. Deskou A Rush of Blood to the Head s hity jako Clocks nebo In My Place dosáhli hvězdného statusu a zatím poslední deska X&Y ověnčená mimo jiné hitem Fix You z Coldplay definitivně udělala globálně opěvovanou kapelu.

  • Na videoklip Clooks se podívejte ZDE
  • Na videoklip Yellow se podívejte ZDE
  • Na videoklip Fix You se podívejte ZDE
 

Právě se děje

Další zprávy