Coldplay brzy provedou testy na lidech

mor
7. 12. 2006 14:39
Londýn - Coldplay chystají čtvrté album. S jeho vydáním počítají na druhou polovinu příštího roku. Nové skladby chtějí vyzkoušet v Jižní Americe.
Foto: ČTK

Nový materiál britských Coldplay si světovou premiéru odbude v průběhu února a začátkem března na turné po Jižní Americe. Šňůra deseti koncertů začně 14. února v chilském Santiagu.

Pokračovat bude v argentinském Buenos Aires, brazilském Sao Paulu a skončí 3. března v hlavním městě Mexika

"Na náš poslední koncertní výlet do Latinské Ameriky byla obrovská odezva, proto se tam chceme vrátit a vyzkoušet si nové skladby," říká Chris Martin, který poslední návštěvu Jižní Ameriky využil k masivní propagaci tzv. Fair Trade obchodu, který pomáhá chudým farmářům k vyšším výdělkům za jejich plodiny. Martinovi se kvůli jeho neutuchajícími aktivismu přezdívá "Bono Junior".

Zatím poslední album Coldplay, které skupina nazvala X&Y, se stalo nejprodávanější deskou roku 2005. Po celém světě si ji koupilo 8,3 miliony fanoušků. Chystaná deska má tedy laťku posazenou velmi vysoko.

 "Jestli se ukáže, že nové skladby jsou sračka, necháme je pro The Killers," zavtipkoval si Chris Martin na účet konkurentů.

 

Právě se děje

Další zprávy