Na cenách Anděl uspěli Poláková a Atavists. Kapela Lucie má dvě sošky, ale nepřišla

Kultura Kultura
5. 3. 2019 23:05
Lucie dovršila velký comeback. Hudební skupina, která zažila největší slávu v 90. letech minulého století, roku 2012 se sešla na soukromém koncertu společnosti PPF, dva roky nato vyrazila na halové turné a vloni po 16 letech vydala studiovou desku, uspěla na úterním udílení cen Anděl. Její nahrávka Evolucie byla vyhlášena albem roku, skladbou roku se stal singl Lucie jménem Nejlepší, kterou znám. Ceny byly předány v úterý večer v pražském Foru Karlín, dvě sošky si z ceremoniálu odnáší také zpěvačka Barbora Poláková a kapela The Atavists.
Instagramový klip 2-8-5 od Barbory Polákové. | Video: Supraphon

Videoklip

Barbora Poláková: 2-8-5

Druhou sošku z dnešních Andělů si Barbora Poláková odváží za videoklip ke skladbě 2-8-5, který vloni v září upoutal pozornost tím, že vznikl na jediný záběr přes živé vysílání z mobilu na síť Instagram. "Nepodařilo se najít nikoho jiného na světě, kdo by podobnou formou hudební klip představil," uvedlo vydavatelství Supraphon.

Poláková v klipu kráčí ze svého pokoje přes kavárnu, míjí hráče počítačových her, diskotéku, tetovací studio či motorkáře. Klip vrcholí okamžikem, kdy interpretka odlétá vrtulníkem připraveným na louce.

Na videu Poláková spolupracovala s režisérem Jakubem Machalou, účinkují v něm její partner Pavel Liška, herečky Hana Vágnerová a Petra Nesvačilová nebo influenceři ze sociálních sítí. Klip během prvních dnů na různých sítích zaznamenal statisíce zhlédnutí.

Vítězství Polákové je pozoruhodné mimo jiné proto, že na loňských Andělech též uspěla v kategorii pro klip roku, tehdy k písni Po válce. Tu se kvůli videu učila pozpátku a při jejím natáčení přišla o dlouhé vlasy.

 

Právě se děje

Další zprávy