Bob Dylan přijede v červnu do Ostravy

Hej
1. 4. 2008 13:00
Písničkář doplní další legendu Leonarda Cohena
Foto: SONY BMG

Praha - Bob Dylan zahraje 9. června 2008 v Ostravě. Slavný zpěvák se v Česku objeví už po několikáté, zatím ani jednou ale nevystupoval mimo Prahu.

"Vstupenky budou v prodeji od 3. dubna v síti Ticketpro," dodává Jiří Sedlák z PR akce a koncert je podle něj "stoprocentně jistý".

Původně se totiž spekulovalo, že nejslavnější písničkář by mohl hrát v létě v Brně. Pořadatelé sice konání koncertu nepotvrdili, ale měli pronajmutou halu halu Rondo, která už vystoupení ohlašovala na svém webu.

"Shakespeare americké pop-music" naposledy v roce 2006 vydal desku Modern Times, se kterou zaznamenal nebývalý umělecký i komerční úspěch. Desky - na kterou se čekalo pět let - se prodalo během prvního týdne 192 tisíc kopií.

I z ní zpěvák podle pořadatelů bude hrát - ovšem nutno vzít v potaz, že Dylan své písně na pódiu přetváří k nepoznání a z největších hitů své kariéry vyrábí "kubistické" verze, které lze někdy detekovat jen podle útržku textů.

Ostravu zpěvák navštíví v rámci evropského turné. Koncert může být jistou náhradou za film I´m Not There, který má Zlatý glóbus i oscarovou nominaci, ale v českých distribučních plánech se neobjeví. Celkem šest protagonistů v netypickém životopisu ztvárnilo různá období zpěvákova života.

Domácí diváci si ho budou podle všeho moci poprvé vychutnat měsíc po koncertu, na karlovarském festivalu. Zatím mají k dispozici stejně ceněný dvojalbový soundtrack.

V létě do Česka dorazí i další legenda pop music. Písničkář Leonard Cohen označovaný za kanadského Dylana po patnácti letech vyráží na turné a 10. srpna zahraje na v Lumbeho zahradě na Pražském hradě.

Čtěte více:
RECENZE: Bob Dylan se vyhřívá v posledním slunci
FILM: Šest Dylanů s Blanchettovou do českých kin nedorazí
HUDBA K FILMU: Bob Dylan byla i žena, poslouchejte
BOB DYLAN: Bob Dylan je po 30 letech na vrcholu

 

Právě se děje

Další zprávy