Herec Čuba podepsal s Ostravou smlouvy na pozemky pro stavbu nového divadla

ČTK ČTK
1. 8. 2024 15:20
Herec Čuba podepsal s Ostravou smlouvy na pozemky pro stavbu nového divadla

Herec a zakladatel ostravského Divadla Mír Albert Čuba ve čtvrtek podepsal s městem Ostrava smlouvy o prodeji pozemků pro výstavbu nové divadelní scény u náměstí Jiřího z Poděbrad v městském obvodu Vítkovice. Oznámila to mluvčí magistrátu Gabriela Pokorná. O prodeji pozemků s rozlohou 3528 metrů čtverečních za více než 14 milionů korun rozhodli zastupitelé na červnovém zasedání. Město bude financovat stavbu veřejného podzemního parkoviště pro zhruba 100 vozidel pod divadelním objektem.

Divadlo Mír působí ve Vítkovicích přes sedm let. Chce rozvíjet své umělecké aktivity, ale nynější budova už je nedostačující. Tamní představení jsou dlouhodobě vyprodána. Čubova společnost elieva se proto rozhodla pro výstavbu další scény.

"Na nové scéně Divadla Mír chceme rozšířit náš repertoár také o vážnější divadelní kusy, které pro nás zatím nejsou natolik typické, nicméně zkušenost s nimi máme již i ve stávajícím Míru. Předpokládáme tedy oslovení většího množství diváků, kterým nabídneme rozmanitější divadelní repertoár, větší kapacitu sálů, a především možnost výběru," řekl Čuba. "Chceme rovněž divákům přinést zcela nové a ojedinělé kulturní i audiovizuální zážitky, a tak se mimo jiné zajímáme o moderní jevištní technologie využívající například velkoplošné LED obrazovky," dodal.

 

Právě se děje

Další zprávy