Sledovanost seriálu Koruna v Británii stoupla o 800 procent

ČTK ČTK
13. 9. 2022 10:24
Sledovanost seriálu Koruna v Británii stoupla o 800 procent

Zhruba o 800 procent v Británii po smrti královny Alžběty II. stoupla sledovanost hraného seriálu Koruna, který mapuje osudy britské monarchie. Uvedl to deník Guardian.

Z dat společnosti Whip Media vyplývá, že Korunu si předplatitelé videotéky Netflix začali znovu pouštět od minulého čtvrtka, kdy britská panovnice zesnula. Od pátku do neděle měl seriál celosvětově čtyřikrát vyšší sledovanost než v předchozím týdnu, například v Austrálii se vrátil do tabulky nejžádanějších pořadů Netflixu.

Ten v souvislosti s úmrtím královny dočasně přerušil natáčení dalších epizod. V listopadu uvede pátou řadu, jež začne v 90. letech minulého století a vylíčí mimo jiné vztah prince Charlese s princeznou Dianou. Roli královny Alžběty II. převezme Imelda Stauntonová, Charlese neboli krále Karla III. ztvární Jonathan Pryce.

Nyní už vzniká poslední šestá řada. Kate Middletonovou čili Catherine, princeznu z Walesu ztvární devatenáctiletá Meg Bellamyová, následníka trůnu prince Williama budou hrát v jeho mládí šestnáctiletý Rufus Kampa a v dospělosti jedenadvacetiletý Ed McVey. Zatím poslední série Koruny vloni získala 11 televizních cen Emmy.

 

Právě se děje

Další zprávy