Do Varů přijela hvězdná herečka Robin Wright, prezident Pavel šel na sci-fi

ČTK ČTK
5. 7. 2023 18:52
Do Karlových Varů tuto středu odpoledne dorazila americká herečka Robin Wright, známá jako Jenny z filmu Forrest Gump nebo Claire Underwood z televizního seriálu Dům z karet. V sobotu tu převezme cenu prezidenta festivalu.

Sedmapadesátiletá Američanka v pátek uvede populární film Princezna Nevěsta, kde roku 1987 ztvárnila jednu z hlavních rolí a který se dodnes těší popularitě. Herečka ve středu okolo šesté večer dorazila do karlovarského hotelu Pupp, venku ji pozdravil prezident festivalu Jiří Bartoška. K desítkám fanoušků ale herečka nezamířila a spěchala se ubytovat.

Bývalá modelka Robin Wright nejprve účinkovala v televizních seriálech. Směrodatnou se pro ni stala role právě v epické fantasy Princezna Nevěsta z roku 1987 režiséra Roba Reinera. Velkou příležitost dostala následující dekádu po boku Morgana Freemana v historickém dramatu na motivy stejnojmenného románu Daniela Defoea nazvaném Moll Flandersová.

V letech 2013 až 2018 ztvárnila Claire Underwood, jednu z hlavních rolí seriálu Dům z karet. Získala za něj mnoho ocenění včetně tří nominací na Zlatý glóbus, který si odnesla v roce 2014.

Už začátkem středečního odpoledne na karlovarský festival dorazil také prezident Petr Pavel s první dámou Evou Pavlovou. Cílem jejich návštěvy je poukázat na význam akce, program ale mají soukromý, sdělila prezidentova mluvčí Markéta Řeháková. "Mediální pozornost bychom rádi přenechali hercům, režisérům a dalším filmovým tvůrcům," řekla.

Hlava státu mimo jiné navštívila projekci sci-fi filmu Bod obnovy v hotelu Thermal. Její přítomnosti si návštěvníci festivalu všimli, teprve když na Petra Pavla upozornili novináři. Někteří z diváků se při vstupu do zaplněného malého sálu hotelu překvapeně dívali na hlavu státu sedící s manželkou v prostřední řadě.

Sci-fi film Bod obnovy se zabývá existenciální otázkou, zda si lidstvo zaslouží druhou šanci. Odehrává se roku 2041 ve futuristické Praze. "Moc se mi to líbilo," řekl po projekci prezident. "Nejen výběr tématu, ale i kamera a celkové zpracování. Musím říct, že po dlouhé době jsem viděl úžasný film. Jsem fanoušek sci-fi, protože to probouzí fantazii. Ale v budoucnosti, jakou ukazuje film Bod obnovy, bych žít nechtěl," dodal Petr Pavel.

Video: Líbají mě i objímají, říká tlumočnice filmových hvězd

"S těmi filmovými hvězdami, které přijely do Karlových Varů, byla vždy velice příjemná spolupráce," řekla v pořadu Spotlight tlumočnice Helena Koutná. | Video: Jakub Zuzánek
 

Právě se děje

Další zprávy