Na plátna kin zamíří počtvrté Jack Sparrow

Irena Hejdová Irena Hejdová
26. 9. 2008 13:45
Johnny Depp bude pirátem, kloboučníkem i indiánem
Piráti z Karibiku: Na konci světa - Kapitán Barbossa a Jack Sparrow
Piráti z Karibiku: Na konci světa - Kapitán Barbossa a Jack Sparrow | Foto: Falcon

Los Angeles - Jako komiksově krvelačný, paperbackově proradný a konstantně nadrátovaný pirát Jack Sparrow se počtvrté vrátí na plátna Johnny Depp. Právě v těchto dnech podepsal se společností Disney smlouvu na tři nové filmy.

Krom čtvrtých Pirátů z Karibiku se objeví také ve snímku Lone Ranger a v roli kloboučníka v Alence v říši divů, kterou bude režírovat Tim Burton.

Zpráva o čtvrtých Pirátech z Karibiku poutá největší pozornost. Sérii režiséra Gore Verbinského v roce 2003 zahájil snímek Piráti z Karibiku: Prokletí černé perly, o tři roky později následovala Truhla mrtvého muže.

Po loňském finále Na konci světa se mluvilo o tom, že série se nemá už kam dál rozvíjet a postavy i příběh jsou už trilogií příliš vytěžené.  Producenty, kteří za sérii vydělali jen v kinech přes 2,6 miliardy dolarů, ale nemůže něco  takového zastavit.

Piráti z Karibiku 3: Geoffrey Rush, Keira Knightleyová a Johnny Depp
Piráti z Karibiku 3: Geoffrey Rush, Keira Knightleyová a Johnny Depp | Foto: Aktuálně.cz

Budou spoléhat na to, že se jim znovu podaří rozdmýchat pirátománii pro celou rodinu. Námět série ostatně vychází z jedné z atrakcí v Disneylandu a její cirkusácké parametry přenáší i do filmového zpracování.

Výsledek zatím uspokojil oči dětiček i ironický odstup dospělých, o čem svědčí tržby na celém světě.  I v Česku se Piráti z Karibiku 2: Truhla mrtvého muže stali komerčně nejúspěšnějším snímkem roku 2006.

Depp před rokem mluvil o tom, že je ochoten se k sérii vrátit v případě, že nový díl bude mít dobrý scénář. O něm scénáristé Terry Rossio a Ted Elliott začali mluvit hned po dokončení třetího dílu, na začátku minulého roku.

Zájem vrátit se v roli Barbossy projevil i Geoffrey Rush, méně nadšeně se k návratu do role sličné Elizabeth Swannové vyjadřovala Keira Knightley - s tím, že už chce pracovat na jiných projektech. Lze předpokládat, že Depp - který na tiskovou konferenci dorazil v obleku Jacka Sparrowa - dostane novou hereckou partnerku.

Piráti z Karibiku 3 - Na konci světa
Piráti z Karibiku 3 - Na konci světa | Foto: Falcon

Podle deníku Variety se mezitím pro Disneyho objeví ještě v remaku akčního westernu Lone Ranger, opět v produkci Jerryho Bruckheimera.

Lone Ranger je maskovaný texaský pistolník, který na Divokém Západě prosazuje právo a spravedlnost s pomocí svého indiánského pobočníka Tonta - a toho by měl hrát Depp.

Americká variace na Mayova Vinnetoua a Old Shatterhanda se poprvé objevila v rozhlasové hře, následně i v komiksech, filmech a v televizi.

Fanoušci jsou nadšeni i z připravované spolupráce Johnnyho Deppa s Timem Burtonem; právě s ním natočil Depp své nejslavnější filmy jako je Střihoruký Edward, Karlík a továrna na čokoládu či naposledy Sweeney Todd.

Depp se objeví v chystané Burtonově adaptaci slavné Alenky v říši divů. Bude se natáčet technologií performance capture podobně jako nedávný Beowulf. Ve filmu podle románu Lewise Carrolla by měl ztvárnit šíleného kloboučníka.

Do českých kin připlouvají pod vedením hrdinného Jacka Sparrowa Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže
Do českých kin připlouvají pod vedením hrdinného Jacka Sparrowa Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže | Foto: Falcon

Žádný z tří oznámených projektů ještě nemá stanovené přesné datum premiéry. Disney doufá, že Depp v jeho nových filmech opět do kin přitáhne nejen hordy dětí, ale i dospělejší publikum.

Burton a Depp se navíc společně chystají natáčet i další film, i když ne v produkci společnosti Disney. Jde o snímek Dark Shadows film inspirovaný stejnojmenným seriálem ze 60. let. Sám Depp by se tu měl objevit v roli upíra Barnabáše, scenáristou by mohl být John August.

Kromě toho se Depp objeví v kinech i ve „smolném" filmu Terryho Gilliama Imaginárium Dr. Parnase, kde spolu s Jude Lawem a Colinem Farrellem nahrazuje zemřelého Heatha Ledgera.

A znovu ztvární i alter ego gonzo novináře Huntera S. Thompsona, tentokrát v adaptaci jeho literární prvotiny Rumový deník, kterou natáčí Bruce Robinson.

Předchozí imitaci věčně sjetého novináře s nezbytnou cigaretovou mezi rty předvedl Depp už ve filmu Strach a hnus v Las Vegas, kde jej režijně vedl opět Terry Gilliam.

Tehdy se se spisovatelem spřátelil a po jeho sebevraždě v roce 2005 pomáhal financovat pohřeb.

 

Právě se děje

Další zprávy