Potvrzeno: Ledgera v posledním filmu nahradí tři hvězdy

Kamil Fila Kamil Fila, kf
27. 3. 2008 11:10
Snímek po mrtvém herci dokončí Depp, Law a Farrell

New York - Heath Ledger, který se v lednu předávkoval léky na spaní, po sobě zanechal roztočený film Imaginárium dr. Parnasse. Projekt Terryho Gilliama se tím dostal do zásadních potíží, které vyřeší hned tři slavní hercovi kolegové - Johnny Depp, Jude Law a Colin Farrell.

Osmadvacetiletý Ledger ztvárňoval jednu z hlavních rolí; byla s ním už hotová řada exteriérů a do skončení natáčecího plánu zbývalo šest týdnů. Na produkčním týmu tedy bylo, zda roli přeobsadit a scény přetočit, či film úplně zastavit.

Čtěte také: Ledger zemřel zřejmě na předávkování léky

Kreativní Gilliam přišel na nápad, který se i vzhledem k fantaskní zápletce a magii nabízel. Proměnit Heathe v jiné lidi a potom použít digitální efekty.

Nová tisková zpráva agentury Reuters to potvrzuje, když cituje Gilliamova slova: "Práce na posledním filmu Heatha Ledgera, které ustaly po jeho náhlé smrti, se znovu spustily poté, co tři hollywoodští herci souhlasili s dokončením Ledgerovy role," .

 

Johnny Depp, Colin Farrell a Jude Law budou pokračovat v natáčení, když ztvární různé převtělení Ledgerovy postavy -  ale Ledgerova přítomnost ve filmu přitom bude zachována.

 

"Příběh dovoluje uchovat jeho celé vystoupení a v žádném případě nebude Heathova práce upravena nebo změněna digitální technologií," oznamují producenti filmu.

 

"Každá z částí, kterou hrají Johnny, Colin a Jude, reprezentuje množství aspektů Heathovy postavy," dodávají.

Johny Depp
Johny Depp | Foto: Reuters

 

Gilliam oznámil, že natáčení britsko-kanadské koprodukce, která má do kin přijít příští léto, se zase rozběhlo ve Vancouveru. Filmování probíhá "s požehnáním a podporou rodiny Heatha Ledgera".

 

Ledger před svou smrtí dokončil natáčení v Londýně. Média záhy oznámila, že v příběhu je magické zrcadlo, které přenese osoby do jiných dimenzí, což dovoluje Gilliamovi měnit herce.

 

"Jsem poctěn, že Heathův skvělý výkon může spatřit světlo světa," říká Gilliam. "Jsme rádi, že můžeme film dokončit a díky němu se dotknout lidských srdcí a duší tak, jak toho byl schopen Heath."

 

Zápletka Imaginária se točí okolo mladého muže, který objeví kočovnou divadelní skupinu ukrývající zázračné tajemství. Zamiluje se do dívky, která však propadne peklu. Spolu s vůdcem podivných divadelníků, Dr. Parnassem se pak snaží dívku zachránit ze spárů Satana (hudebník Tom Waits).

 

Colin Farrell
Colin Farrell | Foto: Aktuálně.cz

Ledger jako proslulý perfekcionista dokonce tři dny před smrtí ztropil scénu, když produkce odmítla přetočit jednu scénu, s níž nebyl spokojen.

Film měl ze začátku relativně skromný rozpočet 30 milionů dolarů. O kolik byl kvůli obsazení nových a honorářově drahých herců překročen, není známo.

Ledger stihl ještě dotočit roli padoucha Jokera v novém Batmanovi, jenž bude uveden do kin v létě; režisér Christopher Nolan nicméně musí řešit problém, co s dalšími díly, kde měla být role Jokera podstatně rozvinutější.

 

Právě se děje

Další zprávy