Lucasfilm vyměnil režiséra Hvězdných válek. Devátou epizodu natočí opět Abrams

Reuters Reuters
13. 9. 2017 11:13
Původně měl devátou epizodu Hvězdných válek natočit Colin Trevorrow. Ten však se studiem minulý týden rozvázal spolupráci kvůli tvůrčím neshodám. Abrams před dvěma lety nastartoval novou trilogii Star Wars, když natočil komerčně úspěšnou Epizodu VII - Síla se probouzí.
Hvězdné války: Síla se probouzí.
Hvězdné války: Síla se probouzí. | Foto: Lucasfilm

Devátou epizodu sci-fi ságy Hvězdných válek nakonec natočí režisér J. J. Abrams. V úterý to firma Walt Disney Company oznámila týden poté, co s předešlým režisérem rozvázala spolupráci kvůli tvůrčím neshodám.

Abrams před dvěma lety nastartoval novou trilogii Star Wars, když natočil komerčně úspěšnou Epizodu VII - Síla se probouzí.

Epizoda IX by do kin měla přijít v květnu 2019.

"V Síle se probouzí J. J. přinesl vše, v co jsme mohli doufat. S radostí teď oznamuji, že se vrátí, aby trilogii završil," uvedla prezidentka studia Lucasfilm Kathleen Kennedyová.

Původně měl devátou epizodu Hvězdných válek natočit Colin Trevorrow. Ten však se studiem minulý týden rozvázal spolupráci kvůli tvůrčím neshodám, uvedl Disney s Lucasfilmem.

A šlo již o druhý případ toho, kdy snímek ze série Star Wars letos přichází o režiséra. Už v červnu Disney oznámil, že samostatný chystaný film o pašerákovi Hanu Solovi oproti původním plánům nenatočí dvojice Phil Lord a Christopher Miller.

Také s nimi společnost přerušila spolupráci kvůli údajným tvůrčím neshodám. Příběhu o Hanu Solovi se nakonec ujal hollwoodský veterán Ron Howard, držitel Oscara za snímek Čistá duše.

Star Wars: Epizoda IX bude dalším z filmů, jimiž Disney rozvíjí vyprávění ze světa Star Wars o osudech rodiny Skywalkerů. Letos v prosinci do kin přijde osmá epizoda Star Wars: Poslední z Jediů, kterou napsal a natočil Rian Johnson.

J. J. Abrams před dvěma lety v Epizodě VII - Síla se probouzí opět přivedl na plátno hrdiny původních Star Wars z roku 1977, tedy herce Harrisona Forda, Carrie Fisherovou a Marka Hamilla. Zároveň však ve snímku představil novou generaci hrdinů. Síla se probouzí nakonec celosvětově utržila přes 2 miliardy dolarů.

Film od Disneyho mapuje natáčení osmých Hvězdných válek | Video: Movieclips Trailers
 

Právě se děje

Další zprávy