Hans Zimmer složil skladbu pro oběti denverské střelby

Kultura Kultura
2. 8. 2012 7:58
Německý skladatel Hans Zimmer zveřejnil skladbu, jež má poctít oběti střelby v Denveru
Hans Zimmer při práci na hudbě k filmu Temný rytíř povstal
Hans Zimmer při práci na hudbě k filmu Temný rytíř povstal | Foto: http://www.facebook.com/hanszimmer

Praha - Hans Zimmer, oscarový filmový skladatel původem z Německa, představil novou osmiminutovou skladbu Aurora, která má pomoci vybrat peníze pro oběti a jejich příbuzné střelby v americkém Denveru. Zimmer složil pro poslední díl batmanovské trilogie s názvem Temný rytíř povstal hudbu. Hudební podkres zkomponoval i pro první díl Batman začíná (2005) a pokračování Temný rytíř (2008) režiséra Christophera Nolana.

Skladba se prodává online na iTunes za 1,29 dolaru a autor ji věnuje všem, kteří přišli o své životy nebo byli tragédií zasaženi, jak píše na svém facebookovém profilu. Píseň nahrál v Londýně několik dní po útoku.

Útočník James Holmes v pátek 20. července během střelby v kině na předměstí Denveru zabil 12 lidí, pět desítek dalších zranil. Během jeho řádění kino promítalo v premiéře třetí díl série o Batmanovi a střelec si toto představení zřejmě nevybral náhodně. Muž čelí obvinění ze 142 trestných činů. Žalobce ho viní z 12 vražd prvního stupně, 12 vražd spáchaných s mimořádnou lhostejností a 116 pokusů o vraždu. Hrozí mu tak i trest smrti.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy