Cruise povládne Třetí říši. Jako Hitler

kul, Reuters
22. 3. 2007 0:00
Los Angeles - Americký herec podepsal smlouvu na roli Adolfa Hitlera. Zatím bezejmenný snímek začne v létě natáčet režisér Bryan Singer.
Foto: Aktuálně.cz

Zápletka se týká neúspěšného atentátu na Hitlera v roce 1944 a i když "natěračova" role nebyla nejdříve určená Cruisovi, režisér o něm náhle začal mluvit tento týden. Herec podepsal smlouvu včera.

Autorem scénáře budou Nathan Alexander a Christopher McQuarrie, který se Singerem dříve spolupracoval na oscarové krimi Obyklí podezřelí.

Foto: Aktuálně.cz

Režisér, jehož jméno je z dřívějška spojeno se snímky X-men a X-men 2, ještě musí sladit termíny s natáčením pokračování Supermana s názvem The Man of Steel.

Hitlerův příběh je druhým projektem, který herec a producent Tom Cruise společně s obchodní partnerkou Paulou Wagnerovou připravili bez studia Paramount.

To s nimi loni v srpnu po čtrnácti letech ukončilo spolupráci s odůvodněním, že Cruisův osobní život a jeho veřejná "scientologická" vystoupení nepomáhají společné práci. Skutečným důvodem ale mohly být i Cruisovy finanční nároky, které byly pro studio při stagnujícím prodeji DVD neúnosné.

Prvním snímkem, kvůli němuž se Cruise spojil s konkurencí Paramountu, studiem United Artists, je Lions for Lambs. V třech navzájem propojených dějových linkách z dnešní Ameriky se vedle Cruise představí i Meryl Streepová a Robert Redford, jenž je také režisérem letošní novinky.

 

Právě se děje

Další zprávy