Cruise se rozhlíží, kudy ven ze svrabu

Jitka Gráfová
3. 11. 2006 0:00
Praha - Poslední rok nebyl pro Toma Cruise dvakrát vyvedený. Musel překousnout vyhazov od Paramountu i posměšky kvůli příklonu ke scientologům.
Foto: Aktuálně.cz

Cruisova prohlášení týkající se porodu jeho dcery Suri i slibu, že sní placentu svého dítěte, jež hodlá vychovávat podle scientologických zásad, nebo hysterické vyznávaní lásky své manželce Katie Holmesové. To všechno během posledních měsíců srazilo až na dno popularity.

Když k tomu přidáme zprávy, že by jej v sérii Mission:Impossible měl vystřídat Brad Pitt, je jasné, že Cruise potřebuje úspěšnou roli jako sůl. Musí dobře vážit každý krok - když jeho další film neuspěje, bude to s jeho kariérou nahnuté.

Jedním z projektů, o kterých Cruise vážně uvažuje, je nezávislé politické drama Lions for Lambs z pera scenáristy Matthewa Carnahama. Cruise by ve filmu zachycujícím osudy čety amerických vojáků v Afghánistánu měl ztvárnil postavu kongresmana.

Film by měl režírovat Robert Redford, který si v něm prý chce i zahrát. Hvězdné obsazení má doplnit Meryl Streepová v roli novinářky.

Dalším snímkem, ve kterém by se mohl Cruise objevit, je drama Selling Time. K němu Spike Lee přepisuje scénář a možná se ujme i režie. Cruise by si mohl zahrát muže, který začne prodávat části svého života, protože se chce zbavit nejhoršího dne, jaký kdy prožil.

Foto: cruise, film

Selling Time měl původně točit černošský herec Forest Whitaker a hlavní roli měl ztvárnit Will Smith;  z tohoto projektu nakonec sešlo a nyní se spekuluje o tom, že život by mu mohla vdechnout právě dvojice Cruise-Spike Lee.

Třetí film, který je spojován s případným Cruisovým angažmá, je snímek The Ha-ha. V něm by si Cruise mohl zahrát němého veterána z Perského zálivu trpícího vážnými psychickými poruchami. Děj se pořádně zamotá ve chvíli, kdy bude muset podstoupit jeho vysokoškolská láska, narkomanka Sylvie, odvykací kůru - a svojí devítiletou dceru se rozhodne nechat právě u Howarda.

Scénář, který bude adaptací románu Davea Kinga, napsal Chuck Leavitt a na plátnech by se měl objevit - ať už s Cruisem nebo bez něj - v roce 2008.

Podle serveru IMDb.com se Cruise navíc bude producentsky podílet na filmech I  Married a Witch, příští rok by měl podpořit i snímky The Eye a War Magician.

Pokus o jeden velký comeback začíná.

 

Právě se děje

Další zprávy