Avengers ovládají svět. Budou filmovým hitem roku?

Kultura Kultura
30. 4. 2012 16:54
Komiksoví Avengers táhnou, za víkend mají 178 milionů dolarů
Foto: Falcon

Praha - Světová kina už poměrně dlouho čekají na skutečný kasovní trhák. Nějakou dobu se zdálo, že by takovým snímkem mohly být akční Hunger Games, velké naděje provází také připravovaného Hobita Petera Jacksona. Na vrchol návštěvnosti se však šplhá zcela jiný kandidát. Hvězdný tým superhrdinů The Avengers totiž již během prvního víkendu vydělal zhruba 178 milionů dolarů, a to i přesto, že film studia Marvel zatím dorazil teprve do několika zemí světa.

Premiéra týmu Captaina Americy, ve kterém se objeví Iron Man, Hulk či Thor, se v českých kinech objeví až 3. května, již je však jisté, že se stane hitem. Kasovní úspěch v takovém měřítku není na filmovém trhu příliš běžný a zejména u snímků s komiksovou tematikou se zisky z promítání v USA většinou celosvětovým tržbám téměř vyrovnají.

Například X-men: První třída si v Americe vydělal 41 procent celkového zisku, u druhého dílu filmu Iron Mana se podíl tržeb v USA a ostatních zemích lišil o pouhý milion dolarů.

The Avengers by se tak po dlouhé době mohli stát skutečným celosvětovým trhákem, zatím se totiž ve všech zemích, ve kterých byl film uveden, setkává s nečekaným úspěchem. Navíc se zatím filmový omnibus nedostal do zemí, kde se očekávají největší tržby. Mezi jistoty filmového úspěchu patří například Čína, Rusko nebo Japonsko.

Hvězdně obsazení Avengeři však stále ještě můžou pokořit několik rekordů. Mezi ně patří například nejúspěšnější snímek na motivy osudů komiksových hrdinů, kterým je Spider-Man 3 z roku 2007. Ten mimo Ameriku vydělal neuvěřitelných 554 milionů dolarů.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy